|

Salut.Sambata am dat drumul la calculator si dupa cateva minute HARDUL si-a dat un fel de UP DATE.E prima data cand vad asa ceva la un hard.Ca sa intelegeti mai bine e ca si cum ai luat un mouse NOU il bagi in usb dupa care el cauta driverele ca sa functioneze corespunzator, iar la sfarsitul cautarii dai OK si asta a fost tot.Cam asa a facut si hardul meu.Merge normal in continuare numai ca pe bara de stare(cea cu ceasul si data)imi apare o iconita verde care nu mai dispare si cand merg cu mousul pe ea fara sa apas imi scrie SAFELY REMOVE HARDWARE AND EJECT MEDIA.De obicei asta imi apare cand vreau sa scot stickul de memorie din calculator.Problema e ca aceasta iconita NU MAI DISPARE.Iar cand apas pe ea imi spune EJECT SAMSUNG HD 250 HJ DISK DEVICE.Adica sa scot hardul sau ce? Imi poate da cineva vreo explicatie.Ca sincer n-am facut nimic sa-si dea acel update sau ce o fi fost.A pornit cu de la el putere.Am devirusat,am dat Disk Cleaner, am defragmentat dar tot degeaba.

7 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Ai un HDD hot-plug. Adica il poti conecta si deconecta "din mers" (ca pe cele USB). Daca este HDD-ul de sistem (pe care este instalat Windows-ul) poti sa-i dai deconectare ca nu va merge, iti va da un mesaj - insa HDD-ul tot hot-plug este si de aceea apare acolo unde te ingrijoreaza pe tine. Nu este nici o problema - este posibil sa isi fi instalat niste drivere de controller (presupun ca SATA) si de aici modificarea de comportament.

| explică (pentru flixbuster):

Este hardul de sistem, ai intuit bine, partitia C, cea cu Windows-ul.Dar ce-i de facut? Raman cu iconita aia pe bara de stare? Ea imi aparea doar cand bagam si scoteam stikul USB.Cum fac sa dispara?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Sandu3):

Da, ramai cu iconita acolo in bara de stare. Poti cel mult sa gestionezi ce iconite sunt vizibile si ce iconite sunt ascunse insa sa o faci sa dispara, nu. Prezenta ei este logica si normala pentru un HDD hot-plug.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru flixbuster):

Mersi pentru raspunsuri.Dar am unitatea de 11 ani cu acelasi hard si nu si-a dat niciodata asa ceva.De ce tocmai acum si din ce cauza?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Sandu3):

Daca ai instalat Intel® Rapid Storage Technology (Intel® RST), s-ar putea ca la o alta versiune (mai noua, la zi) HDD-urile interne sa nu mai apara ca removable (chiar daca sunt) pentru a nu confuza utilizatorul.

Verifica la Intel pe site cea mai recenta versiune de Intel® Rapid Storage Technology (Intel® RST) pentru OS-ul tau (Windows 7, 8 sau 10 - 32 sau 64 biti):

http://downloadcenter.intel.com/......Intel-RST-

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru flixbuster):

Apreciez ca esti foarte priceput si ca m-ai"destupat"un pic in legatura cu problema aparuta.Cand ai scris INTEL te referi la procesor? Sau n-am inteles eu bine. Daca, da...iti pot spune ca n-am Intel.Am procesor AMD tehnologie SATA, la2. 6GHz. Windows 7Enterprise 32 bit si nu, n-am instalat Intel Rapid Storage.E prima data cand aud de el.Sincer,nu stiu ce este.Deci cam asta e sistemul meu(ce-i drept cam vechi-2007)dar care merge neasteptat de bine dupa 11 ani.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Sandu3):

Intel® Rapid Storage Technology (Intel® RST) este o suita de programe + drivere legate de storage pentru controllere de disk Intel (parte din chipset Intel care se "pupa" cu procesoare Intel).
Cum tu ai procesor AMD, pica povestea. De aceea e foarte util sa fie precizata de la inceput configuratia cat mai detaliata/completa pentru sistem. Altfel, tragem cu gloante oarbe.

In acest caz (AMD) cauta cea mai noua versiune de driver pentru controller-ul SATA, oricare ar fi el.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
6 răspunsuri: