|

Salut! Stiti cumva daca update-ul la windows 10 poate sa afecteze un laptop care are 6 ani? (in special viteza pornire/oprire/browsing sau chiar incingere?

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Da, poate. Pentru o serie de procesoare AMD, update-ul cumulativ 2018-01 din 3 Ian 2018 pentru Windows 10 1709 a brick-uit sistemul. De-abia pe 31 Ian 2018 au scos un patch ca sa repare situatia.

Tot update-ul cumulativ 2018-01 a introdus o serie de anomalii si pentru procesoare Intel (corupere date, blue screen) in urma unor probleme la firmware-ul de la Intel - in urma acestui fapt Microsoft a emis un out-of-band patch pentru a dezactiva firmware-ul cu probleme de la Intel.

De remarcat faptul ca update-ul cumulativ 2018-01 trebuia sa rezolva o parte din problemele datorate Meltdown si Spectre (vulnerabilitati in inima tuturor procesoarelor Intel, AMD si ARM produse in ultimii 10 - 15 ani care vor bantui lumea IT multi ani de acum incolo) dar a creat multe probleme.

Din pacate, varianta fara update-uri nu este recomandata. Asadar, rau cu rau dar mai rau fara rau.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

O sa il incetineasca. in decurs de cateva luni o sa devina un "melc".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poate sa o "afecteze", insa nu in felul prezentat de tine mai sus, ci pozitiv. Chiar daca laptopul are 6 ani.
Windows 10 nu e Android.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu stiu, am un laptop de 8 ani si nu a patit nimic cand i-am pus windows 10. Eventual poate sa mearga un pic mai grelut.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează