|

Salut! Sunt a 8 a si vreau sa dau pe mate-info, si mai departe pe IT. Este vreo problema ca nu stiu nimic acum? Cand spun nimic, ma refer la nimic : nu am incercat niciodata sa imi pun windows pe calculator, plus alte chestii. Am cautat pe net, cum ca limbajul HTML este cel mai usor, insa nu inteleg nimic. Ma gandesc ca nu este o problema, ca voi invata multe in facultate si, putin, in liceu. Totusi, am considerat ca ar trebui sa ma documentez mai mult.

7 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu ar trebui sa fie o problema ca nu mergi la olimpiada internationala, dai la liceu. HTML nu e programare ci web design. Instalare Windows nu e nici aia programare ci administrare sistem.

Ca idee, creatorul kernel-ului Linux (Linus Torvalds, un mare programator) a spus fara sa se jeneze ca este foarte nepriceput cand vine vorba de administrarea sistemelor (el foloseste Linux nu Windows dar si acela trebuie instalat si configurat).

Ar fi in schimb intelept din partea ta sa iei cumva contact cu domeniul programarii si sa vezi daca iti place. Asta e sarea si piperul IT-ului. Restul sunt activitati conexe.

Asa de inceput si amuzament in acelasi timp ti-as recomanda:

http://codecombat.com

In dreapta la Learn to code faci click pe butonul galben Play Now si intri direct in problema.
Probabil daca vrei ulterior sa revii, sa iti retina progresul si alte chestii va trebui sa te inregistreazi dar pentru inceput merge fara inregistrare.

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu este nevoie sa stii ceva. La liceu te vor lua ca incepator in ceea ce reprezinta informatica si TIC.

Exemple de probleme la info :
-Sa se citeasca doua numere de la tastatura, sa se afiseze pe ecran cel mai mare divizor comun.
-Care este al n-lea numar din sirul lui Fibonacci.

Din clasa a IX-a vei incepe sa inveti programare in C++ / Pascal. Totul e de la 0. Trebuie doar sa stii notiunile generale de matematica si sa fi atent in clasa.

La disciplina numita TIC vei invata sa deschizi calculatorul, sa faci porcusori in paint si documente in Office. Posibil ca vei invata si putin HTML ( care NU e limbaj de programare ). Nu spune nimeni nimic despre instalarea unui sistem de operare sau alte chestii. Maxim veti invata despre ce e un procesor, cum arata o memorie RAM si alte chestii generale de care ai habar.


Exemple de probleme la TIC :
- Folosind intenetul, specificati care este frecventa unui procesor i5 6400.
- Faceti un registru in Excel care sa cuprinda un tabel cu fundal alb, 7 randuri si 3 coloane.


Stai calm, o sa fie bine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut! Sunt elev la specializarea mate info.In liceu vei face programare in C++, adica cea mai simpla forma de programare, cu numere dar si cu siruri de caractere, care bine inteles aceste lucruri nu te vor ajuta in facultate, dar iti vor dezvolta modul de gandire al problemelor.Succes in ceea ce ti-ai propus, e un profil frumos! Funda?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Azorel684634):

Ce vrei sa spui prin "cea mai simpla forma de programare"?
Exista limbaje de programare mult mai usoare ( Python ). Din punctul de vedere al complexitatii C++ e un limbaj de nivel mediu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sincer la mate-info faci mai multa mate decat informatica.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru PappZsoltAndras):

Eu am 7 ore de informatica pe saptamana iar matematica am 4 ore.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Sincer, parintii mei nu vor sa ma duc pe profil mate-info, de cand cu fratele meu care nu a facut nimic pe acest profil, fiind la un liceu bun! El este mai delasator, insa eu am o motivatie in asta. El nu s-a gandit ce va face in viitor, in timp ce nici acum, in clasa a 12 a nu stie incotro sa se indrepte.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează