anonim_4396
| Anonim întreabă:

Salut.
Știți de ce telefoanele și nu numai, și laptopurile moderne nu au bateria mare, mare de 100 procente (100%) adică totuși au trecut ceva de la acele telefoane cu butoane, iar producătorii încă nu măresc bateria? De ex până la 150% 200%. De ce? E vorba de lipsa tehnologiei necesare? Sau pur și simplu de aspect, pentru că 100 e un număr e unul mai uzual?
Nu ați vrea că telefoanele să țină mai mult?

8 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

100% = intreg, complet.
Daca bateria ta se incarca mai mult (de exemplu 150-200%), atunci ar fi echivalentul ca, in loc de 220V din priza sa ai 330-440V, ceea ce ti-ar arde aparatul.

| darrio2007 a răspuns:

100% inseamna ca este incarcata maxim orice baterie.
Sau un recipient care este plin cu lichid inseamna ca este plin 100%. Daca ar fi 150% nu ar da pe afara?

| Simpatik a răspuns:

Pai sunt baterii de mare capacitate si la telefoane si la laptopuri, eu la laptopul meu am de 6000 mAh, la telefoane am intalnit de 5000+, cred ca sunt si mult mai mari de atat!
Mai mult de 100% cum vine asta. Daca sa zicem ca totalul este de 10.000 mAh si el reprezinta 100% ca intreg de ce ai avea nevoie de 150%? Tu exprimi parerea ca este nevoie de capacitate mare a bateriilor deci ce pot ingloba.
Dar se face si un compromis chiar daca s-a ajuns la un nivel ridicat tehnologic, inca nu poti pune pe un telefon cu display de 6 inch o baterie de 20.000 mAh ca ar trebui sa fie ori prea gros telefonul si greu cat o caramida ori displayul de 12 inch.
Dar in viitorul apropiat vor gasi ei solutii ca bateriile sa fie tot asa subtiri si finute iar capacitatea lor sa fie mult mai mare.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Pentru a tine mai mult bateria telefoanelor sau inventat bateriile externe

| Zuzu1991 a răspuns:

Wow, tu vrei un pahar mare de cola, plin, turnat intr-unul mic fara sa il umple... NU?!?

| flixbuster a răspuns:

Presupun ca inca nu ai ajuns in clasa a 5-a asa ca uite aici:

https://www.youtube.com/watch?v=E5ekSHTGmB8

| TigrulAlb27 a răspuns:

Intrebarea ta suna cam asa:"V-ar placea ca un intreg sa aiba mai mult de 2 jumatati?" Nu se poate ca un intreg sa aiba mai mult de 2 jumatati, la fel cum nu poate nici mai mult de 100 de procente. Asta e matematica pura. Desigur, bateriile au capcitati diferite. Asa ca nu se poate sa fie mai mult de 100% sau se poate, daca sunt mai multe baterii de acelasi fel.

| rosessunflowersandlillies a răspuns:

100% inseamna complet. Adica bateria iti functioneaza la cote maxime. Mai mult de atat nu ai cum, nu poate fi o baterie de 127268191%. Cred ca ceea ce voiai sa spui este "De ce nu tin bateriile mai mult?". Se fac progrese mari. Cum la unele telefoane de acum cativa ani de la 100% se descarca la 0% intr-o ora, acum se descarca intr-o zi. (e un exemplu) Bateria e mai buna, fara dubii, insa tot in procente de la 0% la 100% se exprima. Ar fi o aberatie sa spui ca bateria telefonului X este incarcata chiar si 101%. Nu exista asa ceva, cata vreme pastrezi acel "%". Poate o sa se exprime in "‰" si atunci o sa fie si numere mai mari, desi nu cred.