|

Salut TPU. Am 2 procesoare si practic nu stiu care e mai bun :/

Am citit comparatiile, comentariile, le-am comparat pe site-uri, practic am facut tot in afara de a le monta pe rand. De ce? Uitati raspunsurile :

1. Trebuie sa dezinstalez apoi instalez fiecare program ce tine de acel procesor. o simpla greseala si iar se duce... :D

2. Simplul fapt de montat si dezmontat ceva din calculatorul meu de la ultimul upgrade mi se par absurda deoarece abia daca intra o musca acolo :))

3. O data cu schimbarea / inlaturarea procesoarelor e risipa de pasta pentru ca trebuie schimbata sa nu ramana goluri si alte rahaturi.

Revnind. aveti link-urile mai jos. va rog sa va interesati si voi si sa-mi ziceti pe bune.

P.S. Tin sa mentionez ca am o placa http://www.pcgarage.ro/......-bit-lite/ 28gb ram, sursa imposibila ( adica super, mega, giga, ultra, fantastic de buna ) si oricele altceva foarte bun si singura problema e cu procesoarele.

Link-uri comparatii / individuale?

1.http://www.emag.ro/......D2BQS3BBM/

2.http://www.emag.ro/compare/D2BQS3BBM,DNW1S3BBM/

3.http://www.emag.ro/......NW1S3BBM/.

P.S.2. Procesorul este din seria R7 de la amd iar placa video dupa cum apare si in nume este din seria R9 deeeci. pot face crossfire? :D

P.S.3. pana sa achizitionez aceasta placa video pe acel 7650 foloseam o nVIDIA 730 2gb 128 bit iar pe aceasta am comparat procesoarele... pe 7650 mergeau jocurile mai bine cred. Multumesc anticipat dau funda.

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Diferenta dintre cele doua procesoare este aproape inexistenta.
Nu incerca un crossfire dintre un GPU dedicat cu unul integrat (cel mai probabil nu o sa mearga, insa chiar daca merge o sa-ti solicite procesorul prea mult)

| explică (pentru MortalX):

Multumesc de raspuns... inca folosesc 870k cu un cooler cumparat, arctic nu stiu cum... i-am dat turbo boost si se poate compara cu un i5. e ok pentru mine. as vrea sa-mi fac un upgrade dar nu stiu sigur la ce :/ ryzen. care ryzen. laughing

| a răspuns (pentru BanKay):

Ryzen 5 1500, 1600 daca vrei ceva foarte puternic insa nu exagerat de scump (in cazul tau s-ar merita si o placa video noua, un GTX 1070 sau chiar mai bun daca upgradezi procesorul)

| explică (pentru MortalX):

Placa e super bune, o cam limiteaza procesorul momentan dar nu-i bai. Nu simt nevoia pentru un upgrade avand in vedere ca placa asta se masoara cu un 960 :/ si la 10 milioane. ce mai vrei de la o placa? laughing Multumesc de raspuns dar totusi e complicat sa trec pe ryzen pentru ca trebuie sa schimb placa de baza si procesorul... pe langa asta poate si ramii pentru ca eu sunt pe DDR3 nu DDR4... nu? big grin

| a răspuns (pentru BanKay):

Si DDR3 e bun (DDR4 e mai mult pentru "pretentiosi")

| explică (pentru MortalX):

Am inteles. laughing