|

Salut TPU. Am cumparat o televizor din Germania(Samsung q6fn 2018) si am intampinat o problema. Este codat pe Germania, Austria si Elvetia..eu am cumparat si o antena satelit si nu imi gaseste canalele romanesti..Cum as putea sa ii schimb *regiunea?

*fara sa ii dau jailbreak sau orice alt hack...

1 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Televizoarele nu sunt codate "pe regiuni", ci dupa norme (standarde) de emisie.
Pentru a putea vedea emisiunile romanesti prin satelit trebuie sa ai ori decodor extern cu cartela incorporata, ori televizorul sa aiba receptorul si decodorul cu cartela incorporat.
Datele tehnice (coordonatele satelitului, polaritatea, frecventa de lucru, norma de transmisie le poti afla de la furnizorul pachetului de televiziune (din Romania, de exemplu Digi). La fel, tot de la ei poti primi si cartela pentru accesarea pachetului de programe transmis.

Eu iti recomand sa folosesti un decodor HD luat de la furnizorul de programe prin satelit, iar iesirea conecteaza la intrarea corespunzatoare a televizorului.
Montarea si orientarea antenei ti-l poate face orice tehnician de TV satelit, daca cunoaste informatiile tehnice (coordonatele, frecventa, polaritatea, norma de transmisie) primite de la furnizorul de programe.

1 răspuns: