|

Salut TPU am nevoie de un sfat.Am un leptot Acer Aspire E1-531 cu 4 GB ram memorie virtuala.Un procesor Itel pentium B960, problema e faptul ca ce sistem de operare nu ii pui se misca prost am nevoie de un Simtem de operare care mananca putin P.S:Am avut linux, windows 7, windows xp, windows 8.1, windows 10.Am avot tot dar merge prost un Sistem de operare va rog.Va multumesc

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Am avut un laptop un pic mai "slabut" decat al tau timp de aproape 6 ani, si spre final se vedea clar ca nu prea mai am ce sa ii fac, isi atingea limitele. Cu XP mergea mai repejor dar sacada pe Youtube, cu 7 se misca greu dar imi mergea OK pe Youtube. In rest nu am avut probleme, am jucat Far Cry si Doom 3 pe el la setari decente.

Problema principala sunt aplicatiile. Orice aplicatie iti instalezi este facuta pentru calculatoarele de astazi si o sa mearga mai greu pe cele mai vechi (printr-o solutie tehnica de compatibilitate, lenta).
Daca vrei sa mearga mai repejor trebuie sa ai grija la ce instalezi: Opera in loc de Chrome/Firefox, fara Steam, Skype, Origin sau alte aplicatii care apar langa ceas si-i incarca inutil memoria si procesorul.

Daca vrei un raspuns, singurele optiuni sunt urmatoarele:
Windows 7 Home Premium 32-bit
Lubuntu 14.04 (este o varianta mai rapida de Ubuntu Linux)
Windows XP 64-bit Edition
Android 4.4 de aici: http://www.android-x86.org/download

Nu vreau sa par condescendent, dar cine ti-a instalat sistemele de operare pana acum? Sigur stie ce face, si a instalat driveri noi si doar strictul necesar, ca sa beneficiezi de viteza maxima?

| explică (pentru tpuuser999):

Mersi de ajutor o sa incerc

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Ai cpu cam slabut plus banuiesc ca si un hard jalnic singura optiune ramane un ssd, ca cpu nu il poti upgrada, sistemele de operare nu sunt de vina ca tu ai cpu de 2 stele

https://ro.wikipedia.org/wiki/Pentium

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru RAY):

Oricum Mersi de raspuns apreciez

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru RAY):

Un sistem de operare mai slab nu poti sa imi recomanzi te rog

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Gasnas_Viorel_2002):

Mann faza e ca nu merge xp ca ai hard sata, cumpara un ssd si va merge super, nu e o avere

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează