|

Salut TPU am o intrebare! Ce se intampla daca instalez jocuri si etc pe alta partitie in afara de C! Am tot auzit ca multi au instalate diferite chesti inclusiv jocuri si filme pe d f e dar nu pe C,De regula toti avem tot pe C iar alte partitii sunt pentru video imagini si altele! Cum este mai corect; sa instalez jocurile si diferite programe cum e default pe C sau pe D, E sau alte partitii? Multumesc anticipat!

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu e gresit nici in C nici in alte partitii, doar ca de regula C e partitia in care se afla windows-ul, si trebuie mentinuta cat mai "clean" ca sa zic asa. Doar windows-ul si soft-urile, deoarece sistemul de operare are nevoie de spatiu pentru a rula.

Eu de fiecare data cand reinstalez windows-ul imi las in C 150 de Gb pentru windows si programe, iar restul de Gb in celelalte partitii pentru jocuri, poze, filme, muzica etc.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

In general pe partitia C se tin de obicei programele sau aplicatiile ce tin de windows, instalari, programe, drivere etc...si e de preferat sa ti jocuri, filme, seriale etc pe alte partitii..gen D, F sau stiu eu..pt ca in caz de ti se intampla ceva cu un anume joc si iti baga gen ca trebuie sa dai restart sau alte chestii s-ar putea la un moment dat sa ai probleme cu C-ul si ai cam bulito.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Packer19):

Daca trebuie sa reinstalezi windows-ul, partitia C: se va sterge, inclusiv registrele in care sunt scrise parametrii de functionare pentru programele si jocurile instalate.
Ca urmare, chiar daca jocul este instalat pe o alta partitie (D:, E:, F:, etc.), acesta nu va mai putea functiona fara informatiile inscrise in registrii.

Doar acele jocuri fac exceptie la care este suficient sa le copiezi intr-un folder si le potirulşa direct de acolo, fara sa fie inscrisi parametrii in registre.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Bula):

Asta incercam eu sa-i spun, ca daca i se intampla ceva cu vreun joc sau vreun program si trebuie sa reinstaleze windows-ul celelalte nu pot functiona fara C, fara drivere...asta incercam eu sa-i spun.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Packer19):

big grin
Doaar intelesul a fost altul... happy

"e de preferat sa ti jocuri, filme, seriale etc pe alte partitii" - poate kit-urile jocurilor sa le tina pe alte partitii, de unde se pot reinstala la nevoie...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează