| Comunity a întrebat:

Salut TPU.
Am o întrebare din curiozitate. Ținând cont că tehnologia a avansat foarte mult în ultimii ani, noi variante de telefoane smart apar în fiecare an, iar rețelele de comunicații mobile sunt mai îmbunătățite ar mai merge internetul de exemplu pe un telefon Nokia 2330 Classic? happy Daca raspunsul e "da" sau "nu", de ce? Vreau si eu o explicație ca la carte. Să învăț ceva nou. Mulțumesc.

7 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Exista GPRS, edge, 3g, 4g, 5g
desigur ca merge internetul cat timp exista retelele gprs, edge, 3g, daca ar disparea nu ar mai merge, da parca digi mobil daca nu ma insel merge doar pe 3g
https://arenait.ro/rds-rcs-blocheaza-telefoanele-2g-in-digi-mobil/

wap inca mai exista, dar mai bine vezi de un telefon macar la 300 ron
https://www.emag.ro/......DRCXWZBBM/

cu clapeta ca pe vremuri

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Totusi cumpara o cartela Orange si incearca as fi curios si eu

| Comunity explică (pentru RAY):

Mersi frumos de raspunsuri! happy

| psyclepath a răspuns:

Chiar daca ar merge, nu doar telefoanele au avansat ci și internetul. Să incarci acum o pagină normala de site cu un telefon cu tehnologia de acum 10 ani ti-ar lua enorm de mult. Plus ca browserele vechi nu suporta multe din standardele mai moderne și paginile ar fi incomplete și de necitit. Nu mai zic de conținut video. In concluzie, un astfel de telefon ar fi 100% sigur inutilizabil online.

| Comunity explică (pentru psyclepath):

Mersi de raspuns. happy

| Brizbriz a răspuns:

TOATE telefoanele mobile suporta 2g, si toate retelele suporta 2g, singura exceptie e gigi, care suporta 2g, dar dupa 3 luni te taie, daca nu ai 4g (3g l-au taiat de tot)

iar de la 3g in sus, NU sunt comunicatii telefonice, ci comunicatii NUMAI de date, adica internet, cu toate ca poti face telefonie digitala whatsapp, signal, viber, etc