| ShutFickOn a întrebat:

Salut TPU, am o mare problema, am un router tp link si merge foarte greu pe laptop, am ping 19, downloand mb 30 si upload tot cam asa, iar in fortnite pe laptop 80, iar pe samp 70-100, vreau sa spun ca pana acum nu era asa si apropo sunt la cam 4 m departe de router. Playstationul meu este fix langa router si nu are nici o problema, are 20 ping in fortnite adica foarte ok. Pana acum era asa si pe laptop dar acum a crescut ft mult si ca sa fac routerul mai aproape de laptop nu am cum, caci nu imi permite antena, deoarece este ft scurta. Ce as putea face? FUNDA

5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Ai doua solutii:
1. Iti muti TOATE corpurile metalice din zona dintre router si laptop, pe o fasie de cel putin 3m, pentru a nu avea obstacole in fata semnalului wi-fi.
2. Cumperi un cablu gata mufat si te conectezi cu el intre router si laptop. Acesta iti asigura viteza si stabilitate mult mai mare decat wi-fi, fiindca functioneaza fara pierderi.
.

| ShutFickOn explică (pentru Bula):

Ok mersi, mi-ai putea da un link de un cablu de genul?

| Bula a răspuns (pentru ShutFickOn):

Nu-i nevoie de link.
Intai masori lungimea traseului unde vei pune cablul, langa pereti (sa nu fie calcat). De obicei, pentru doua incaperi alaturate, un cablu de 10m este suficient. Daca vei avea cablu in plus, atunci il faci colac, legi cu o sfoara sau scotch etc. si bagi colacul in plus dupa dulap (sau alt mobilier), sa fie ascuns.
Mergi la un magazin unde se vand componente si cablaje pentru calculatoare si ceri "un cablu UTP pentru conectarea calculatorului la router", de lungimea dorita (5, 10, 20m).

| GabiDumitrescu a răspuns:

Ia frumos si conecteaza laptopul la router prin cablu. Cauta un cablu RJ-45 unde vrei tu, dai vreo 5 lei pe unul de citiva metri. https://www.pcgarage.ro/......m-black-3/

| Mateeo a răspuns:

Ping 80 nu e asa mare.
Eu pe unele jocuri am ping 150-200, si e playable.
Ping-ul depinde de server. Daca selectezi un server din SUA, bineinteles ca ping-ul va fi mai mare, deoarece informatiile pe care le trimiti tu trebuie sa calatoreasca mai mult.
Treaba asta se vede cel mai bine cand faci un speedtest.
Intra pe speedtest.net si selecteaza mai intai un server din Romania, si dupa selecteaza unul din New York. Ai sa vezi ca ping-ul va fi mai mare si vitezele de upload/download vor fi mai mici.
Daca nu merge cu schimbatul serverului, incearca sa te joci dimineata, cand lumea e mai putin activa. Din cauza coronavirusului, lumea sta acasa si se joaca mult, mult mai mult.