anonim_4396
| Anonim întreabă:

Am o mare problema cu calculatorul. Merge greu. Am stat am cautat multe tutoriale pe google sa mearga mai rapid da majoritatea au mers acuma mi se aprinde calculatorul foarte repede se stinge repede intra pe net foarte rapid dar videoclipurile de pe youtube tot se vad in reluare la 360p si jocurile de pe browser gen the west si gladiatus se vad foarte naspa si e lag. Am incercat cu mai multe windows-uri vista, xp si 7. Toate merg la fel. Imi poate spune cineva cum as putea sa scap de lag la jocurile normale la jocurile de pe browser si la youtube?

Configuratia laptop-ului:

Windows : XP SP3
Procesor: Intel celeron 1. 2GHz single core
Ram : 2GB Ram

Stiu ca configuratia pc-ului este foarte slab dar mai demult aproape cand era nou mergea foarte foarte bine imi mergea Pes 2010 fara lag acuma merge cu lag foarte mare. Imi meargea youtube-ul foarte bine hd fara lag. Am zis poate este de la praf-ul din el. L-am curatat tot si acuma are procesorul 50 de grade si tot asa. Windows-ul este foarte curat si tot asa. Va rog spuneti-mi multe sfaturi ca sa mearga foarte bine laptop-ul. Multumesc anticipat.
Funda >:

3 răspunsuri:
| K0sti a răspuns:

E vai mama lui! In plus de asta, ai schimbat pasta termica?

| Jipa95 a răspuns:

Bine spus : ''cand era nou'', uita-te si tu cum a evoluat tehnologia, orice pc, laptop, si chiar si telefoanele au un procesor mai rapid ca celeronu tau. Programele s-au mai actualizat, nu mai sunt ca inainte. Poate acum cativa ani mergea bine un pc cu 1gb de ram si celeronu ala, dar slabe sanse cu configuratia aia sa mai faci ceva in ziua de azi.

| YoChriss a răspuns:

Salut! In primul rand, schimba-ti windows-ul, pentru ca XP-ul numai are suport de la Microsoft din 8 aprilie 2014, asta insemnand ca ia foarte usor virusi chiar si cu antivirus, iar unele programe numai ruleaza pe el. Apoi, daca inca nu ai schimbat pasta de pe procesor, du-ti pc-ul la un depozit de calculatoare sau la un service sa ti-l schimbe. Este adevarat ca pc-ul este foarte slab, dar am intalnit pe TPU alte cazuri cu pc-uri vechi de 10 ani... Dupa ce ai schimbat Windows-ul XP, recomand sa iti pui 7, trebuie sa-ti instalezi doua programe:
- Ccleaner: https://www.piriform.com/ccleaner/download
- Defraggler: https://www.piriform.com/DEFRAGGLER
Daca ai urmat toti pasii si tot se misca greu, raspunde-mi la acest raspuns, pentru ca la Windows 7 mai exista cateva modalitati de a face calculatorul sa ruleze mai bine, care nu vor face nici-o problema pc-ului tau. Daca nu stii cum sa lucrezi cu Ccleaner si Defraggler:
La Ccleaner, dupa ce l-ai instalat intri in el, dai pe Analyze, astepti un pic, si cand s-a terminat scanarea, dai pe Run Cleaner. Apoi dai la sectiunea din stanga numita Registry, si din nou dai Scan for Issues, apoi Fix Selected Issues, si selectezi sa nu faci Back-Up la erori, si dai pe Fix All Issues.
La Defraggler, dupa ce l-ai instalat intri in el, selectezi din partea de sus o partitie, si dai pe Analyze, si dupa ce a analizat sai pe Defrag. Va trebui sa astepti ceva timp. Procedezi la fel cu toate partitiile, apoi dupa ce le-a defragmentat pe toate inchizi programul. Din nou: Daca dupa ce ai urmat pasii de mai sus tot se misca greu pc-ul, raspunde-mi la acest raspuns!