| RobertJ a întrebat:

Am o nelamurire in legatura cu abonamentul la internet (RDS RCS). Pana astazi aveam fiberlink 300 (adica 300mbps) si cu o viteza de download pe steam constanta de 35 mbps. Astazi am trecut la fiberlink 1000 (1gbps). M-am uitat si placa de retea suporta viteze de 1GBps si pe un site de test de internet speed imi indica 650 mbps download si 500 upload. Totul bun si frumos insa cand vreau sa descarc ceva am viteze chiar mai mici decat inainte (descarc acum pe steam cu vreo 23 mbps si inainte aveam 35mbps). De la ce sa fie problema? E destul de enervant... dupa cum spuneam, la speed and dublex vad ca placa de retea este capabila de 1gbps si la speed imi spune ca am 1gbps. Stie cineva de ce am viteze mult mai mici ca inainte pe download? Dar doar pe download...in teste arata (cum am spus si mai sus) ca am viteze de 650 download si 500 upload.

Răspuns Câştigător
| Insideb0i a răspuns:

Deci cateva lucruri pe care trebuie sa le faci!
1. Verifica daca ai cablul de internet bun! Acum vorbesc serios! am patit. efectiv mi-am pus 500mb abonament si descarcam cu 1mb/s dupa care cei de la care am eu net au venit acasa la mine si mi-au schimbat cablul de internet.
2. Daca ai spus ca inainte aveai download mai bun mai bine mergi si explica problema
3. Poti astepta zic si eu vreo 1-2 zile sa vezi poate nu s-a procesat tranzitia respectiva de la un abonament la altul. poate isi revine. daca nu isi revine mergi la pasul 2

Sper ca ti-am fost de folos! SPOR!

2 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Explicatia este simpla: a venit vacanta de vara, iar tineretul sta langa calculator, jucand. big grin
Saracul server are si el o limita de viteza, care se imparte spre TOTI utilizatorii.
Incearca sa masori la diferite ore viteza, vei vedea ca viteza se schimba, asta in functie de numarul de descarcari in acelasi moment.
Torentele au fost inventate tocmai sa evite acest neajuns, iar acolo poti vedea ce viteze are reteaua ta si calculatorul tau.

Nota:
Cu placa si cablu ethernet vei putea avea 1Gbps doar in cazuri exceptionale, pe retea locala, daca si restul instalatiei suporta aceea viteza (inclusiv router-ul sau serverul local).
La viteze de peste 650-700 Mbps sa nici nu te astepti, mai ales la cabluri lungi.
Doar cu fibra optica conectata direct in calculator si un calculator foarte performant vei putea ajunge sau depasi 1Gbps.

Internetul este ca un lant, in care performanta este data de veriga ceea mai slaba.

| Florian1994 a răspuns:

Salut.Eu daca as fi in locul tau, m-aș duce la sediu când aș avea timp și le-aș spune ce ne-ai spus noua.Cred că e de la modificarea la care ai trecut azi. Sper să îți revină vitezele cum îți dorești.Succes!