|

Salut TPU. Am o pereche de casti gaming (stereo + microfon) cu mufa stricata (rupta din greseala de mine). Am cumparat alta mufa care are 4 pini, 2 de marime egala, unul mai mare, si unul mai mic. Castile mele au 4 fire: albastru, rosu, verde si inca unul care cred eu ca reprezinta masa si se lipeste la pinul cel mare. As dori sa aflu de la voi, cum sa lipesc celelalte 3 fire. Multumesc!

2 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Http://christine-coenen.de/......s-plattan/
http://www.quora.com/......audio-jack

La castile de la telefon incepand de la fir am asa: microfon, masa, stanga, dreapta.

Se pot verifica firele cu un multimetru. Intre firul de masa si oricare din firele de la difuzoare pot fi 32 ohmi sau alta valoare in functie de modelul castilor. Intre cele 2 fire de la difuzoare pot fi 64 ohmi sau dublul rezistentei de pe un difuzor, asta daca ambele difuzoare au masa comuna. Intre masa si firul microfonului pot fi in jur de 1-2 kiloohmi. Se pot verifica firele difuzoarelor si cu o baterie de 1.5V. Se vor auzi pocnituri in difuzoare (la fiecare difuzor in parte) daca se conecteaza bateria intre masa si firul difuzorului respectiv.

Culorile ar putea fi ca aici http://mightyohm.com/......r-counter/
Nu ma pot baza pe culori. Trebuie verificate firele. Daca e o singura mufa, incepand dinspre cablu spre varf, ar putea fi microfonul, masa, stanga, dreapta.
Daca se folosesc 2 mufe, una pentru difuzoare(casti) si una pentru microfon, atunci mufa pentru casti(difuzoare) va avea pornind de la fir spre varf intai masa, dreapta, apoi stanga, iar mufa pentru microfon va avea masa, apoi ambele contacte (ultimele doua dinspre varf) unite legate la microfon.
Masa de la difuzoare poate fi diferita de cea de la microfon. Daca sunt numai 4 fire si o mufa, atunci masa e comuna (difuzoare, microfon).

http://www.cablechick.com.au/blog/understanding-trrs-and-audio-jacks/

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu te apuca de improvizatii!
Schimba casca cu totul!
Daca lipesti gresit firele poti arde aparatul la care le cuplezi!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează