|

Salut TPU, am o placa de baza ( cred laughing ) optiplex 330 este pe socket 771 ddr2 procesor Intel xeon e5450 are slot pci-e 1.0, si vreau sa ii atasez o placa video amd radeon rx 460. montez placa video toate bune si frumoase pana cand ajung la instalarea driver-ului. am incercat de pe cd original al placii video am luat driveru si de pe site oficial si imi face la fel ambele. cand dau sa il instalez imi instaleaza toate driverele in afara de driveru graphic. daca nu bag nici un driver si intru la ( dxdiag ) imi arata placa video ca este de 8biti si alte chestii dupa ce bag driveru si intru iarasi la ( dxdiag ) imi arata numa n/a n/a n/a n/a ca si cum nu as avea nimic. ce este de facut? dau funda.

9 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

PCI 3.0 e backwards compatible cu PCI 2.0, dar NU cu 1.0.Merge,dar reduce aproape la minim potentialul placii video.De aia ii arata ca merge pe 8biti big grin

8 răspunsuri:
| a răspuns:

Ce Windows ai si driverele pentru ce Windows sunt?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pune placa în sistem și butează cu un CD live de UBUNTU (cât mai recent); vezi dacă acolo placa video e raportată corect.
Dacă da, e chestie de sistem de operare - fă upgrade la windows 8.1 sau chiar 10. Dacă ai deja unul din astea două, și sistemul pe care spui că ai testat placa și merge este are un sistem de operare *identic*, atunci e posibil să nu fie combatibilă cu placa ta de bază.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Am mai raspuns cuiva ieri la o intrebare foarte asemanatoare. Daca nu iti merg driverele originale de altfel, nu este compatibila placa video cu sistemul tau, se bat niste drivere cap in cap si nu da bine. Du-l la un service specializat de calculatoare pentru o diagnoza completa, nu vad alta solutie, dat fiind faptul ca driverul original nu functioneaza. Are o problema sistemul sau placa video!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

Placa video nu are nicio problema ca am incercat pe alt sistem si merge perfect. am incercat pe sistemul asta o alta placa video ( nVIDIA gt 730 ) si face la fel...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Gateway20000):

Inseamna ca placa de baza are probleme. Daca spui ca ai testat si altceva si tot la fel. Am luat-o prin eliminare, nu are aia, are cealalta, si tot ajungem undeva la o solutie. Vezi cu placa de baza, poate trebuie un update, cauta pe internet modelul, vezi e suporta si ce nu. In cazul in care nu stii suficient de bine sa faci o depanare corecta a placii de baza, recomand sa duci pc-ul intr-un service, ca sa nu defectezi bios-ul printr-un update prost facut.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Normal ca nu-ti merge! Placa ta are nevoie de slot PCI express 3.0 si tu ai 1.0.Te-ai grabit si ai luat o placa incompatibila cu sistemul...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat