|

Salut Tpu.Am o problema cu pc-ul.Se aprinde, dar nu pornesc perifericele si monitorul. Uneori cand pornesc dureaza aproximativ 8 sec.Am incercat eu sa ii fac ceva,am apasat pe placa video(ma gandeam ca nu face contact cu mufa, dupa 8 secunde a pornit si s-au aprins perifericele si a pornit practic pc-ul aparand numele placii de baza.Tin sa mentionez ca ledurile si ventilatoarele din unitate pornesc.Nu as vrea sa duc ceva in service sau sa platesc bani. Daca ma puteti ajuta cu ceva, sunteti bineveniti!

7 Raportează Evaluează
7 răspunsuri:
| a răspuns:

Careva din componente este pe cale de "dusa" - ori contacte oxidate ori piese (condensatoare) imbatranite.
Deseori ajuta scoaterea si reintroducerea contactelor (cu PC-ul deconectat de la curent), respectiv vizualizarea atenta a condensatoarelor (daca careva nu este umflata).
Alteori nu se poate determina cauza problemei, doar dupa ce se strica definitiv componenta-problema.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Bula):

Toate componentele sunt noi de aprox 1 luna si ceva.L-am montat pe piese

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru HeadGeneral):

N-ai auzit de aparate cu probleme in timpul perioadei de garantie?
Daca tu ai montat aparatul, TU raspunzi pentru probleme. Doar componentele defecte pot intra in garantia producatorului, daca dovedit sunt defecte de fabricatie (montarea si certificarea atestata de o firma acreditata de producatori).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In primul rand an de an (cam de 2 ori pe an e bine sa scoti PC din priza, sa ai scoti carcasa si cu o pensula fina sa stergi usor componentele din interior si sa aspiri usor praful - apoi verifici daca placa video, placa de sunet, memoriile ram, etc. conectori sunt OK, ai mai misti putin si ai mai apesi) apoi fara internetul conectat cauti in HDD in hard disk in C:\ urmatoarele fisiere: TMP, OLD, BAK (*.tmp, *.old, *.bak) si le stergi fara probleme nu ai nevoie de ele. Apoi tot fara net conectat porneti PC-ul si daca Windows-ul porneste rapid faci o proba cu un mic video clip sa vezi daca ai imagine ok si sunet si apoi faci play la un mp3 si daca si sunetul e ok poti conecta netul. Daca problema persista poate fi o problema electronica a unei componente electronice care are un contact imperfect - in acest caz poti consulta un service.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru REMiXDJ):

Componentele,absolut toate sunt noi de o luna, nu au pic de praf

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mai bine il duci in servis si plătesti poate o sumă mică de bani daca defectiunea este usor de remediat, decît sa te bagi tu in el sa il strici si după aceea tot la ei vei ajunge cu el dar te va costa bani multi, tu decizi cum e mai bine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Verifica cu o alta sursa de calculator, daca se mentine problema placa ta de baza are o problema

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează