|

Salut TPU, am o problema cu pcul. Recent am facut un pc(nu primul) cu specificatiile urmatoare: amd ryzen5 2600, gtx 1060 6gb oc edition gigabyte, 8gb ram 2933, aorus b450 pro gigabyte, 1 tb hdd wd blue, 250gb ssd Samsung evo 970 m2 si o sursa de 550w 80+ gold si de asemenea carcasa redragon sidewipe black la care am adaugat 3 ventilatoare(total 7) pcul isi tot da shut down in jocuri sau illustrator... Care sa fie problema. temperaturile pe componente sunt mai mult decat decente. Sursa

E suficienta si fucntioneaza perfect tem pe gpu este de maxim 59grade celsius. procesorul nu depaseste 40-50. Am dat teste peste teste si nimic. Ajutor va rog.

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca se opreste "din senin", inseamna ca intra careva protectie in functiune si opreste sursa.

Prima data verifica la setarile din BIOS daca pragul de decuplare de avarie nu este reglat la tempratura prea mica (mai mica decat la care se urca CPU). Temperatura trebuie masurata IMEDIAT dupa oprire, intrand in BIOS.

Daca nu gasesti nimic concludent, atunci este greu sa delimitezi cauza problemei.
Singurul ajutor ar fi sa schimbi setarea de siguranta a sistemului: in loc de oprire sa apara ecranul "moartea albastra", unde poti vedea indicii despre cauza problemei (drivere, memorii etc.).

Nu stiu ce inseamna la tine "teste peste teste", dar eu as incepe cu o testare riguroasa a memoriei RAM (de exemplu cu programul Memtest), continuat cu placa de baza si HDD.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Bula):

Am dat memtest si nu a fost nici.o eroare. Testul a mers bine. La fel testele grafice precum 3dmark si pentru cpu aida64. tempeaturile pe procesor nu depasesc 50 si pe gpu max 60...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru MirceaPavel):

Incearca si cu o alta sursa.
Odata am intalnit o sursa la care s-a activat protectia de suprasarcina mult sub consumul maxim dat de producator (calibrare proasta din fabricatie).
Mai rar, dar si circuitul de comanda al pornirii /opririi de pe placa de baza poate declansa impuls fals de oprire.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează