| RecKinul a întrebat:

Salut TPU. Am o problema nemaiîntâlnitã la instalare windows. Desi am fãcut bine setãrile in bios PC-ul nu vrea sã booteze de pe Cd. La pornire apare opțiunea sã apãs orce tastã pentru boot de pe cd dar apãs degeaba. Cd-ul e bun. Am facut 3 poze cu setãrile din BIOS : https://we.tl/t-C94R1xWa31

4 răspunsuri:
| aditimus a răspuns:

Din poze e ok, prima data ar trebui sa booteze de pe cd, in caz ca nu vrea inseamna ca windowsul nu are autorun si nu ruleaza automat, pentru orice eventualitate la pornire dupa sunetul de boot ( bip ) apasa tasta F10 sau F12

| NLS a răspuns:

Despre ce Windows e vorba? (și luat de unde anume? Bănuiesc ca nu e disc original cu licență, asa ca următoarea întrebare este:
E un Windows curat, copie 1:1 sau cât mai aproape de produsul original (ar trebui sa vezi în denumire MSDN), sau e împachetat de indivizi terți, și are adăugate dar și scoase fișiere, gen Black Edition, Lite Edition, Gamers Edition, etc)

De ce nu folosești un stick? (pentru compatibilitate extinsa cu hardware mai vechi e bine sa fie stick USB 2.0, )

Daca vorbim despre Windows 10, sper ca ai scos produsul original de pe site ul Microsoft.
Il poți scrie direct pe stick, merge și asa in cele mai multe cazuri,
Însă pentru a fi sigur ca nu întâmpini nici o problema (utilitarul de copiere inclus acolo creează probleme uneori, și rezulta fișiere incomplet copiate), scoate arhiva ISO pe HDD, și pune-o pe stick cu programul Rufus (e gratuit), alegând MBR în loc de GPT (pentru ca ai BIOS clasic, nu noul Uefi, si mai jos în loc de FAT32 alege NTFS)

| RecKinul explică (pentru NLS):

E bun cd-ul. L-am folosit la o instalare anterioara. Are şi licența. E window 8.1.

| RecKinul explică:

Am rezolvat. Am apãsat F12 la pornire si am ales sã booteze de pe DVD.