|

Salut TPU!

Am o problema recenta, mi-am facut un pc nou, si prima data cand l-am montat a fost bine si frumos, am instalat windows 10, a mers perfect, pana astazi, ca am vrut sa imi schimb windows-ul in Windows 7 si am facut un usb cu w7 ultimate 64 bit si cand am dat sa aleg la boot menu nu imi aparea stick-ul si tot am incercat si tot nu apare, si nu mai am niciun windows in el, e gol, dar tot nu citeste stick-ul, am incercat mai multe, si tot aceeasi chestie, si pe port 2.0 si 3.0 si la fel.

Mai ales ca vreau sa intru in bios si nu merge, dar deloc, cand vreau sa intru mi se blocheaza biosul si isi da restart pc-ul, si nu pot sa fac nimic.

Am incercat sa ii scot bateria de la bios, la fel, am scos ramii, alimentatoarele, placa video, si tot la fel.

Va rog sa ma ajutati!

10 Raportează Evaluează
10 răspunsuri:
| a răspuns:

Vrei sa reinstalezi cu usb stick, dar nu ai optiunea. Asta e simplu de rezolvat: iti faci w7 pe DVD pe alt calculator si instalezi cu DVD-ul. Problema reala e la BIOS. Daca e cum zici, ca nu poti intra in BIOS, atunci e problema. Pentru ca trebuie sa setezi din BIOS ca calculatorul sa porneasca cu DVD-ul. Singura ta sansa ar fi sa fi fost deja setat, dar asta stii daca inainte de incarcarea sistemului de operare iti cerea sa pornesti DVD-ul apasind o tasta. La mine asa e (sunt si eu patit), oricind pot porni instalarea de pe DVD de cand deschid calculatorul. Daca nu poti, singura optiune e sa mergi la un service, pentru ca asa ceva nu poti face acasa, ca sa iti instaleze un nou BIOS.
Nu inteleg insa cum de poti intra in Boot Menu, care tine de BIOS, si zici ca ti-e blocat BIOS-ul. Mai mult, vechea versiune de Windows se sterge abia cand incepe instalarea noii versiuni (parte din procesul de instalare e stergerea vechii versiuni, sau formatarea partitiei, sau stergerea partitiei cu inlocuirea ei pentru o noua versiune). Ma intreb deci cum ai reusit sa stergi Windows-ul ce l-ai avut.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru ramon2473):

Pai si cum a pornit inainte de pe stick si acum nu mai porneste? Nu e posibil cumva sa fie o problema de hardware?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| explică (pentru cristi202):

Pai, cand imi intra in instalarea windows-ului 7 am apasat SHIFT + F10 pentru CMD si am folosit aceste comenzi: disk part, list disk, select disk 0, clean. Iar dupa ce am folosit aceste comenzi imi sterge automat tot ce este in pc. Dar problema aceea cu blocarea BIOS-ului chiar nu stiu, acum am windows 10 pe acest pc, de la windows 7 cred ca eram problema, nu imi vedea stick-ul, dar nici acum nu il vede cand vreau sa pun windows 8.1, dar cand am instalat windows 10 mi l-a luat din prima, dar acum, dupa ce am instalat acest windows tot am aceasta eroare a bios-ului, pur si simplu, cand intru in el imi apar 4-5 dungi nergre, iar cand dau sa misc mouse-ul mi se blocheaza si nu pot sa mai fac nimic.
Chiar nu stiu ce sa-i fac... Daca il duc la service nu stiu ce o sa-i faca.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Xobe08):

Cam asa se intampla cand te bagi unde nu te pricepi prea bine. Ce vroiai sa faci in CMD? Eu stiu ca doar profesionistii se baga acolo, sau, vorba sotiei, poti spune ca te pricepi la calculatoare abia cand poti lucra in CMD.
Daca nu stii ce sa faci, singura solutie e sa il duci la service, tu nu stii ce o sa-i faca, ca de ai stii, si de am stii toti, nu ar mai exista service-uri happy. Sau sa chemi pe cineva la tine acasa, poti gasi persoane pe net care fac asta, eu am chemat sa imi instaleze un program profesional, si a fost extraordinar, mi-a instalat programul, mi-a dat si CD cu programul, si, din cateva click-uri mi-a facut calculatorul sa mearga mult mai bine. Am fost foarte multumit, si totul nu a durat mai mult de jumatate de ora. Cred ca cu un 50 de lei poti face asta, si nu stai dupa cei de la service pana ti-l fac, si stii sigur ca nu umbla nimeni in el, ca sa schimbe componente.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru cristi202):

Am mai folosit aceasta metoda in CMD cu un fost laptop, in care nu puteam sa instalez windows-ul in nicio partitie, am chemat pe cineva la mine acasa, dar nici el nu si-a dar seama, a incercat sa faca niste schimbari dar nu a mers, m-am documentat putin pe YouTube si am gasit aceste comenzi, si chiar mi-au fost de folos, dar acum nu prea m-au ajutat. Iar acel baiat care m-a ajutat este plecat din tara, si sunt nevoit sa ma duc la service daca nu se poate rezolva acea problema cu BIOS-ul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cu ce sa te ajutam? Fugi la service!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru K0sti):

Nu prea as vrea sa ma duc cu el la service la mine in oras, ca nu prea sunt de calitate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Xobe08):

Astea nu sunt chestii care se rezolva pe net! Trebuie sa le "simti" pe viu, cum s-ar spune!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează