| RiasX a întrebat:

Salut TPU, am o tastatura mecanica SPC Gear GK530 Tournament TKL cu red switches si dupa aproximativ un an de folosire a inceput sa tasteze singura uneori (foarte des de ceva timp) randul cu numere gen (~1234567890-=) si este foarte enervant, am conectat vechea tastatura (ceva redragon cu membrana) si vad ca nu mai face asa. Aveti vreo idee de la ce ar putea fi? Am reinstalat windows-ul (pentru windows 11) si am vazut ca nu mai facea asa, dar acum vad ca a inceput iar.

7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Tastatura are una sau mai multe aste cu contactele lipite.
Poti s-o arunci si ia-ti alta.

| RiasX explică (pentru Bula):

Pai s-au lipit asa random? Pana acum ceva zile nu am avut probleme deloc cu ea. Si o am de aproape un an.

| Simpatik a răspuns (pentru Bula):

Da,dar poate ii este greu sa arunce o tastatura pe care a dat 300 si ceva de lei dupa 1 an de zile in conditiile in care tastaturi de 50 de lei tin mult mai mult happy

| RiasX explică (pentru Simpatik):

Nu este vorba ca imi e greu sa o arunc laughing. Dar nu inteleg de ce dupa un an in care nu am avut nici un fel de problema cu ea sa inceapa sa faca asa. Si sa stii ca redragon-ul asta cu membrana cred ca are pe putin 2 ani si am luat-o intr-un kit de 100 de lei laughing (plus anul asta in care a stat pe pauza si s-a umplut de praf)

| NLS a răspuns (pentru RiasX):

Am avut in 2010-2011 o tastatura care dadea freeze la PC, il oprea, si deseori scria singura cateva caractere random in orice camp de text era activ.

Fiind vorba despre calculatorul fratelui meu, l-a carat in 3 service-uri, fara tastatura desigur.
Acolo mergea bine mersi, avea doar temperaturile cam mari caci nu avea decat coolerul stock Intel, si el avea monstru de procesor.
Tipii din service au banuit ca poate fi de la temperaturi, asa ca am luat alta carcasa si am pus un cooler potent, insa de problema nu am scapat.
Asa mi-a venit ideea sa incerc cu alta tastatura, si s-a rezolvat.
Daca face scurt, nu mai merita reparata, si nu se inghesuie nimeni sa faca asta.

Bula
| Bula a răspuns (pentru RiasX):

E suficient sa se lipeasca o singura tasta (sau, mai rar, sa se defecteze circuitul electronic.

Bula
| Bula a răspuns (pentru Simpatik):

Oricare se poate defecta.
Pretul difera.