|

Salut TPU, am scos antena de la router(wifi) si am taiat izolatia care uneste antena cu routerul, apoi cand am pus antena inapoi, wifi-ul prinde foarte foarte rau, nu as dori sa schimb routerul, as putea pune alta antena, de ex. de la un mini radio sau antena de la televizoare vechi, FIER DE LIPIT AM!

1 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Http://www.youtube.com/watch?v=bs8hvXGJdhM

Nu ma pricep eu asa de bine la antene, dar pare a fi o antena dipol, deci are 2 poli, polul de jos (ca un tub metalic prin care trece si firul central de la celalalt pol) si polul de sus (firul acela mai subtire care poate avea si un arc sau bobina).

Daca nu se mai prinde semnalul, inseamna ca undeva s-a rupt un fir, ori firul central, ori firul exterrn, legatura dintre router si antena facandu-se cu un cablu coaxial foarte subtire.

In clipul de sus se vede oarecum constructia antenei.

Ar fi ceva de genul: http://imgur.com/LbeyN5H

Din moment ce nu se prinde semnalul, ori e un scurtcircuit intre poli, ori e un scurtcircuit intre cele 2 fire care duc semnalul in router, ori e intrerupt un pol - fir rupt, cel mai probabil polul central, acela mai subtire nu mai face contact cu firul central din cablul coaxial care merge in router.

http://imgur.com/aMEaVmz

Daca routerul e bun, cu siguranta ca se va putea repara antena sau se va putea face alta si va merge bine.

1 răspuns: