|

Salut TPU!Am si eu o intrebare.

Recent, mi-am facut o configuratie pe piese, si totul era ok, dar mi-am dat seama ca ramii, pentru a functiona dual channel, trebuie pusi in slot-uri de aceeasi culoare.

Ideea e ca atunci cand i-am mutat, prima placuta de ram am impins-o mai din mijloc, nu chiar de la margini, insa click-urile s-au auzit in ambele directii.Am pornit sistemul iar, am rulat diagnosticarea memoriei windows, si nu a detectat nimic rau.

Sistemul functioneaza cu aceeasi capacitate de ram ca inainte.Deci intrebarea este, am afectat sistemul cu ceva?

Trebuie sa remontez iar placuta aceea de ram?

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu.Dacă au clipsat conform n-au nimic.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Trebuie să citești ghidul de instalare al plăcii de bază, să vezi care din DIMMM-uri e DIMMM-ul 1. Apoi cu ramii pleci de la DIMMM 1 spre DIMMM 4.Cu Windows-ul.Aia numa diagnoză nu-i.O diagnoză mai precisă o faci din BIOS.Acolo în BIOS calculatorul îți spune exact ce-l doare.
Cu plăcuța de ram, e posibil ca aceasta să nu facă contact conform în slot. încearcă s-o scoți din slot și s-o montezi conform, și să urmărești ca clipsurile de prindere să fie prinse cum trebuie de lăcașurile specifice de pe plăcuța de ram. Dacă nu clipsează corect trebuie doar să le ajuți să clipseze în lăcașurile ram-ului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru lupudepenet):

Ideea e ca eu cand am remontat-o(initial o montasem intr-un slot in care nu era recomandat), ele au clipsat singure, dar ideea e ca eu ma intrebam daca are ceva daca a fost impinsa mai de la mijloc(nu chiar, cum ar veni la o distanta egala intre mijloc si colt), calculatorul functioneaza cu 16 gb ram, dar eu ma intrebam daca faptul ca le-am impins in modul acela, ar fi afectat intr-un fel performanta PC-ului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează