|

Salut TPU.

Am si eu o mica nemalumire ce nu imi da pace.Multi spun ca o sursa noname de 650w de ex,nu e buna,nu tine, se ard componentele etc.

Da eu am o sursa noname de 650w si nu s-a restartat pc-u, nu a facut vreun blue screen sau etc.Atunci cum imi dau seama ca sursa nu e buna? In mod normal daca nu tinea componentele eu zic ca s-ar restarta pc-u sau alte erori.

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Iti dai seama la primul soc cand o sa iti ia cu ea si placa de baza, si placa video, si hardul, si ce mai ai tu prin carcasa. Plus de asta e posibil si sa nu se intimple nimic evident, iar peste 2-3 ani cand o sa iti crape placa de baza datorita tensiunilor aiurea date de sursa sa zici ca deh, Asus/Gigabyte/ASRock/ce-ai-tu-acolo fac placi de baza proaste si de aia s-a stricat asa de repede. Tu crezi ca degeaba dam unii 6-700 RON pe o sursa? Nu o tin la git, nu mi-o vede nimeni, nu are sens sa ma dau mare intr-o discutie apropos de ce hardware am "am UPS APC care ma tine ~40 de minute in caz de pana si sursa certificata Platinum fara ventilator, full silent" ca tzugulanu' tot la procesorul "abia i3" si placa video "750 Ti cu doar 2 GB, slaba" se uita. Asa e romanu', nu gindeste practic. Eu vreau stabilitate. Calculator nefunctional = pierd bani. E atit de simplu. In cazul celor cu surse pocnitori se bucura ca si-au luat ceva ieftin acum, si pling cand le sar componentele in aer mai incolo.
P.S. Sint surse ok incepind de pe la 150 RON, ce am zis eu mai sus nu trebuie' sa sune a "sursele bune incep de pe la 500 RON." In functie de cit folosesti calculatorul, o sursa scumpa isi poate scoate banii in timp datorita randamentului crescut. (randament mai mare => curent pierdut aiurea cit mai aproape de zero; sursele pocnitori trag din retea mult mai putin decat dau in calculator, restul se pierde).

3 răspunsuri:
| a răspuns:

O sursa de 500w de 150-200 lei este ideala, daca vrei mai multa putere 600-650w este 200-300 lei nu te lua dupa altii ca sa dai pe o sursa 600 lei. daca ai inceput sa ai probleme cu pc-ul inseamna ca sursa ta s-a invechit si trebuie sa o schimbi

exemplu de sursa foarte buna http://m.emag.ro/......D4XBBMBBM/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru AdrianAndrew):

Inca ceva.Nu am primit restart-uri sau chestii gen.Si o intamplare m-a facut sa cred ca e sursa are protectii ok:s-a ars un ventilator de carcasa ce era conectat la molex-ul de la sursa.Si pc-ul s-a stins dupa care restart si nimic stricat

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru GoodLuck15):

Pai atunci sursa e ok. doar ca ventilatoru poate era defect si s-a ars

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează