anonim_4396
| Anonim întreabă:


Am si eu o nelamurire in legatura cu calculatorul meu, de ceva timp mai exact de o luna am observat ca pc-ul meu are momente cand se misca in reluare(cam des) si internetul la fel, adica intru pe google si cand accesez o pagina web stau o gramada de timp(peste 3-4 minute) pana intra pe acea pagina sau chiar deloc(adica nu intra doar sta si se incarca). Incarca paginile web exagerat de greu, am sunat si la cei de la RCS/RDS m-au pus sa dezactivez firewall-ul si alte cateva chestii prin control panel dar tot degeaba la fel de greu incarca(asta pentru internet)
Am calculatorul de 1 an si ceva si tin sa mentionez ca pana acum nu a facut deloc asa ba dimpotriva chiar mergea super rapid in jocuri, pe net, oriunde.
Configuratia PC-ului:
-Procesor AMD Phenom II X2 555 Black Edition (Dual Core)
-Placa video Qleadtek Nvidia Geforce GT430 (1GB)
-O placuta de rami Kingston DDR3 2GB
-Placa de baza ASUS M4A87TD EVO
O avea vreo legatura faptul ca acum 5-6 luni am dat overclock la procesor? Eu cand pornesc calculatorul inainte de windows logo imi apare o fereastra ASUS Core Unlocker si mai jos,, Press F4 To Unlock Cores" sau ceva de genu`, iar daca apas F4 calculatorul se stinge automat, reporneste singur si procesorul se face quad core iar dupa aceea la pornire in acea fereastra Asus Core Unlocker scrie All Cores Are Unlocked!
Am observat ca de ceva timp, bizar procesorul s-a facut la loc Dual Core nu inteleg de ce si iar am acea optiune la pornire de a-i da overclock. Oricum dupa ce am facut overclock se misca mult mai rapid decat cum era el standard dual core.
Nu stiu daca are vreo legatura dar am mentionat si acest lucru.
Inainte am avut Windows 7 dar am bagat Windows XP crezand ca voi rezolva problemele, degeaba, la fel toate problemele au urmat si pe Windows XP.
Ieri am desfacut unitatea centrala, am curatat toate piesele, dar toata munca a fost in zadar.
Tin sa precizez ca inainte sa apara aceste probleme calculatorul mergea superb atat pe Windows 7 cat si pe Windows XP
Am tot incercat fel si fel de programe, de curatat registrii, am avut instalat AVG ANTIVIRUS SI NOD32, virusi nu mi-a gasit, deci chiar nu inteleg de unde vine problema.
Sper ca am fost destul de explicit incat voi sa intelegeti problema si sa ma puteti ajuta, Multumesc!

1 răspuns:
| djcerebel a răspuns:

descarca everest si dai o scanare la hard si la memoria ram si la cpu si vezi care e problema si inca ceva uitate la radiatorul care raceste procesorul sa supraincalzit si nu mai are pasta poate ar fi si de la el siti face figuri pc am patit-o si eu la fel aici e vorba de componentele calculatorului. care nu mai fac fata si trebuie schimbate