| oldschool207 a întrebat:

Salut TPU
Am si eu o problema cu laptopul meu, deci ma joc ce ma joc 10 minute fifa 13 merge totul bine si de odata incepe sa se fragmenteze jocul si sa mearga in lag. Eu cred ca problema ar fi la laptopul meu pentru ca se incalzeste prea repede.
Pc-ul meu: 4 GB Ram, Processor Pentium Dual-Core CPU T4300 @ 2.10 Ghz, Placa video ATI Mobilty Radeon HD 4500/5100 Series 512 MB
Am Windows 7
Acum ceva timp mergea fara probleme orice joc.

8 răspunsuri:
| xToToShelx a răspuns:

Trebuie curatat laptopul pe dinauntru, mai ales daca nu l-ai mai curatat niciodata si il ai de ceva timpbig grin. A si coulerul mai alesbig grin

| oldschool207 explică (pentru xToToShelx):

Sincer nu l-am curatat niciodata. Cred ca e plin de praf

| SonicAndrei a răspuns:

Așa se întâmplă cu multe laptopuri după un timp. Recomand următoarele:
1) Curățarea laptopului de praf (în interior se umple de praf în timp).
2) Schimbarea pastei termoconductoare. Asta se face mai bine în service. Prețurile unei paste pot varia de la 5 lei la peste 100 de lei.
3) Folosirea unui cooler. Eu îl recomand cu toată încrederea pe acesta: http://www.emag.ro/......D45KZBBBM/
Eu am un laptop care în mod natural se supraîncălzește, dar cu cooler-ul ăsta nu mai am probleme. De ce? Pentru că are un ventilator de 18 cm care se învârte de 1150 ori pe minut (foarte rapid). Plus că e din metal, conduce bine aerul și arată bine.

Poți începe cumpărând un cooler (recomand cel de sus, indiferent de la ce magazin îl cumperi), dar dacă încă simți că se supraîncălzește laptopul atunci trebuie și curățat pe interior.

| oldschool207 explică (pentru SonicAndrei):

Tin sa mentionez ca eu conectez laptopul la Smart TV-ul meu printr-un cablu hdmi pentru a ma juca pe televizor, iar laptopul il pun pe o masa care are gauri prin care poate iesii aerul din laptop. De obicei daca tii un laptop in pat sau intr-un loc in care nu poate "respira" se stinge sau fragmenteaza jocurile, dar nu este cazul.

| SonicAndrei a răspuns (pentru oldschool207):

OK. Dacă îl conectezi la TV și monitorul lui se oprește atunci cred că e mai bine pentru el, cu o singură excepție: probabil Smart TV-ul e FullHD și monitorul laptopului e doar HD. Astfel, placa video se forțează să lucreze cu mai mulți pixeli decât a fost făcută și, la jocuri noi și mari, se încălzește mai rapid. Curăță-l de praf și ia un cooler, ar trebui să rezolva problema. Ar fi poate indicat și să schimbi pasta termoconductoare, dar asta pot decide numai specialiștii.

| oldschool207 explică (pentru SonicAndrei):

Pai cand conectez laptopul la TV intru in pc si selectez sa se vada doar pe ecranul "2" adica Smart TV-ul. Am incercat ieri sa il curat de praf am desfacut jumate de laptop si mai mult l-am stricat. Am stricat butoanele de VOL - si + de deasupra tastaturii laptopului nu mai merg pentru am desfacut eu ca "idiotul" tot laptopul

| SonicAndrei a răspuns (pentru oldschool207):

Ei bravo... Mergi la un service pentru a remedia asta...

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Daca e laptop si are componentele astea e normal dupa o perioada de cam 3-4 luni sa faca asa, trebuie sa schimbi pasta de racire, o poti face intr0un service daca tu nu ai resurse happy