|

Salut TPU. Am si eu o problema. De ceva timp am inceput sa reinstalez windowsul cu ajutorul unui stick de 4gb. Am reinstalat ceva timp cu ajutorul lui. Si inainte boota, acum nu mai booteaza, gen aprind calculatorul cu el conectat, si e ca si cum nu ar avea nimic pe el si nu are ce sa booteze. Am tot schimbat windowsurile ca am zis ca poate e de la windows poate nu e bootabil. Si aparent pe laptop merg acele windowsuri bootate. Dar pc-ul nu le mai citeste sau nusc. Are cineva vreo idee ce sa ii fac?

9 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Apasă în continuu "F8" când dai power la PC și îți va da o listă cu toate opțiunile de Boot override, deci indiferent de oridinea din BIOS. Resetează BIOS dacă nu-ți merge din prima, poate ai dezactivat opțiunea de boot prin USB și nu mai știi unde să o găsești. La fel poate fi cum ți s-a spus și mai sus, să fi dezactivat tu manual din greșeală stick-ul din lista dispozitivelor de Boot acceptate, în funcție de BIOS ai sau nu anumite opțiuni, așa că cel mai simplu, reset la BIOS și după aia apeși "F8" după restart până îți apar toate opțiunile de boot override, inclusiv stick-ul USB. Asta o să te mai salveze de încă un pas ne necesar la instalare și anume să schimbi boot device de pe stick pe HDD după primul restart de la instalare, altfel intri în setup loop. Poate așa a și rămas de data trecută de la ultimul install și e și normal. Mai încearcă să schimbi și portul USB de pe care încerci să bootezi în ultimă instanță.

| explică (pentru anonim_4396):

Am apasat f8 si degeaba. Eu am boot menu pe f12 daca la asta te refereai. Dar oricum am schimbat ordinea dar tot nu booteaza windowsul de pe stick doar apare o liniuta mica in colt sus care licare. Adica se incarca. Dar chestia e ca se tot incarca oricat ai lasa o si vreo alta idee?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru DoBrOOO2001):

Ai resetat Bios-ul? Nu știu ce placă de bază ai, dar dacă la tine e pe F12, atunci F12. Vezi opțiunea să îți booteze de pe USB removable storage sau cum îți apare ție acolo după ce apeși F12 pentru boot menu? Dacă da și selectezi stick-ul și îți rămâne la liniuța aia și nu trece mai departe, poate ai alte probleme, poate e ceva cu placa de bază. În BIOS vezi HDD-ul sau dacă ai mai multe, le vede pe toate? Dă reset la BIOS, deconectează orice alt HDD dacă ai mai multe, scoate placa video, dacă ai video integrat în procesor, deconectează orice periferice pe USB, în afară de mouse și tastatură, scoate RAM-ul, curăță-i contactele cu hârtie igienică mai proastă, că șervețelele sunt prea moi, scote procesorul, curăță-i contactele la fel cu hârtie igienică, pune-l la loc, pune-i pastă termică nouă și după aia încerci din nou cu boot menu. Dar, de fapt înainte de toate astea, încearcă stick-ul la laptop și vezi dacă trece de liniuța aia, dacă se duce de fapt în setup, nu doar la liniuță... Dacă stick-ul e bun, te bagi la PC cu el chel așa. Dacă bootează și ajungi la setup, instalezi Win, și după aia bagi pe rând periferice, placă video, HDD-uri suplimentare dacă ai, etc. Până vezi dacă era vreo bubă undeva. E posibil să ai și bad-uri pe HDD, pe unul dintre ele, sau vreun cablu defect la unul din ele. Dacă e vreun cablu, poate să te oprească din boot să nu treacă la setup. Cine știe ce-o fi la tine în PC acolo... fără să vezi nu ai de unde să ghicești.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

Https://www.olx.ro/oferta/vand-calculator-pc-dell-optiplex-IDbuwTd.html asta e pc-ul. ce zici sa ii daju update la bios sau sa ma apuc sa il curat cum mi.ai recomandat tu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru DoBrOOO2001):

Nu te complica cu update la BIOS, că nu schimbi nimic în PC, nici hw, nici sw și riști să mai faci și vreo goangă dacă nu ești atent. Încearcă prima oară cum ți-am zis, să deconectezi tot ce e posibil să rămână "barebones" ("chel"), doar cu componentele necesare pentru funcționare și instalare și curăță contactele la RAM și CPU. Încă o idee înainte de toate... Ăsta e același stick de pe care ai instalat Win pe PC ăsta și data trecută când a și mers? Dacă nu, încearcă și cu alt stick, alt brand, alt model, am mai avut și eu probleme cu diferite stick-uri pe diferite plăci de bază. În afară de astea, nu prea mă mai duce capul de ce nu ar merge.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

Da am mai instalat de pe stick-ul acesta pe pc asta si pe laptop acum cateva zile am bagat windows tot de pe acest stick.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru DoBrOOO2001):

Resetează BIOS dacă nu ai făcut asta încă, și încearcă să dai install din nou. Nu merge, treci mai departe și deconectează tot ce nu este esențial funcționarii Tot nu merge, curată contactele la RAM și CPU. Tot nu merge, atunci nu știu... Bănuiesc așa că ai ÎNCERCAT deja toate porturile USB, începând cu cele de la spate?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
8 răspunsuri:
| a răspuns:

Uita-te in bios la ordinea de boot-are.

Se poate sa ai stick-ul scos din lista de dispozitive bootabile, sau sa gaseasca altceva inainte. De exemplu sa-ti incarce sistemul de pe disc inainte sa ajunga la USB

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Doja):

Ok mersi mult

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează