|

Salut TPU. Am si eu o problema si nu stiu cum sa o rezolv! Ofer Funda!Daca dau pe un site de testare viteza de download zice ca am 2 mb,, dar cand descarc am 200kb nu mb,, adica mult mai putin. Am sunat si la telekom si tot asa imi zice ca am 2 mb. Cum as putea rezolva? Am wireless!Ps: La prietenii mei se descarca si cu 8 mb pe secunda dar la mine trebuie sa stau mult pana descarc un fisier de 8 mb! (cam 30 secunde)

9 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

În primul rând, trebuie să facem diferența dintre 2 Mbps (Mega BIȚI pe secundă) și 2 MBps (Mega BYTES pe secundă).

2Mbps înseamnă 2048 : 8 MBps, adică 256 KBps (Kilo BYTES per secundă). Ai grijă că de obicei la site-urile de viteză de download de obicei e în BIȚI pe secundă (Mbps), iar la download viteza de obicei e exprimată în BYTES pe secundă (MBps), deci diferența poate fi de aici.

Dacă ai eliminat dubiul ăsta și ești în continuare sigur că ceva nu e în regulă, probabil s-ar putea să fie de la wireless, de la serverul de unde downloadezi tu lucruri sau pur și simplu de la adaptorul wireless de la telefon/laptop (deși asta e puțin probabil).

8 răspunsuri:
| a răspuns:

Poti sa pui intrebarea de 30 de ori, matematica tot cum ti-am raspuns in in intrebarea precedenta functioneaza.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Viteza de descărcare poate fi până la 8 ori mai mică decât cea de pe contract, deoarece se compresează megabiții și megabytes-urile, cum ți-au explicat alte milioane de useri!
Dacă prietenii tăi descarcă cu 8 Mbps înseamnă că au contract de 64 MBps (sau mai mult)!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poate nu ai ales host-ul bun la speedtest. Nu te increde in ele, mie uneori imi spune ca am 100mbps, iar alte ori zice ca am 80mbps. In realitate, descarc cu 10MB/secunda.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru FaraNume1245):

Pai da prietene, ia fa impartirea normala 100/8 =12.5 MB/s, iar 80 Mbps/8= 10MB/s, nu compara bit cu byte!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Ce spun eu si ce intelegi tu. Eu ii spuneam omului ca site-urile de viteza au erori. Eu spun ca uneori imi da 100, alteori 80 de unitati, iar tu imi imparti acele unitati la 8. Bravo.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru FaraNume1245):

Pai da mai user, acolo este viteza exprimata in Mbps nu MB/s, ce nu ai inteles nici acum, vitezele de pe beta.speedtest.net si speedtest.net se imparte intotdeauna la 8.
Factorul de multiplicare dintre Mbps şi MB/s este de 8, astfel încât la o viteză de 150 de Mbps echivalentul downloadului este de 18, 75 MB/s, iar la 100 de Mbps este de 12, 50 MB/s.
Acum ai inteles care este treaba? Si ceea ce am vrut eu sa-ti explic.
Si nu, site-urile de viteza nu au erori, conteaza serverul pe care il alegi pentru a face aceasta testare de viteza, distanta de la tine la server, cat de bune sunt serverele pe care faci tu viteza, ce tip de internet au si serverele de acolo/data centerul acela, sunt multi factori care diminua uneori viteza.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Am inteles inainte ce ai vrut tu sa spui. Eu spuneam de faptul ca uneori imi da o anumita viteza, iar alteori alta viteza. Stiu diferenta dintre bit si byte. Totusi, cum explici faptul ca in contract am 100mbps, iar in realitate descarc cu 10MB/s?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru FaraNume1245):

In contractul de internet, vezi ca undeva cu scris mic, este stipulat asa: viteza este negarantata. Daca vrei viteza minima garantata este doar pentru firma, si in niciun caz nu o sa vezi ever 100 Mbps viteza garantata. Am lucrat, am incheiat suficiente contracte ca sa stiu ce poate oferi o firma de internet medie spre mare.
Iar la tine 10MB/s, mi se pare extrem de normal, cat vrei, 12 in cap, poate sa fie reteaua chiar 100% libera, sa ai seederi cu duiumul si multe altele.
Cine are 10MB/s este super ok, la 100 Mbps negarantat, iar restul intelegi singur, am vazut contracte cu 1000Mbps de la RCS-RDS, si pot spune ca daca au routere bune si echipamente bune, prindeau 989 Mbps download.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează