| TrollKing1 a întrebat:

Salut TPU!
Am si eu o sursa de 500W de la spacer,dar de cand mi-am cumparat PC-ul,aceasta sursa tot imi bazaie foarte urat prin unitate,trebuie sa pun eu mana pe sursa ca sa se opreasca acest zgomot mirific, dar cand iau mana iarasi incepe!
Ce pot sa ii fac? Oare sa o duc in Service?
Am nevoie de cineva expert in IT, sau cine mai are aceasta problema la sursa si a rezolvat-o este rugat sa vina aici!
Dau funda pentru cel mai bun raspuns!

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

In majoritatea cazurilor, zgomotul din surse vine de la ventilatorul care s-a umplut cu praf, s-a descentrat si din aceasta cauza i s-au uzat bucsele.
Se piate verifica foarte simplu, introducand intre paletele ventilatorului ceva bara subtire si moale, cum ar fi un pai de plastic sau parul unei pensule, astfel ca ventilatorul sa se opreasca pentru un moment.
Daca inceteza si zgomotul, atunci paletele ventilatorului trebuie curatite de praf sau ventilatorul trebuie schimbat (costa 15-20 lei).

Daca sursa este inca in garantie, atunci se rezolva gratuit la service-ul vanzatorului.
Daca sursa nu mai este in garantie, atunci este recomandat sa fie curatat si reparat de unul priceput, cu experienta.

8 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| TrollKing1 explică:

Ahh,si am uitat sa mentionez, sursa e si cam zgomotoasa! sad

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru TrollKing1):

Una la mina, Spacer e un no-name ordinar, schimb-o.
In alta ordine de idei, stringe-i suruburile cum trebuie, cel mai probabil vibreaza din cauza ca nu e fixata ca lumea. Vrei ceva silentios, pune un ban si ia o sursa cum trebuie. B-Quiet, Seasonic, Enermax... ai destule alegeri la indemina.

| AlinelCo a răspuns:

Bazaitul poate fi de la mai multe chestii, nu numai de la sursa. De la HDD de exemplu. Asa pateam si eu dar de cand mi-am facut cable management nu mai am problema asta. https://www.youtube.com/watch?v=wrfBAGYbtgI - sa-ti faci o idee

| TrollKing1 explică (pentru AlinelCo):

Am verificat si coolerul la procesor nu el e, numai sursa imi bazaie, am numai 4 ventilatoare/coolere, cooler procesor, sursa, placa video are 2 coolere, deci sursa e!

| AlinelCo a răspuns (pentru TrollKing1):

Habar nu am ce ii poti face sursei sa nu mai bazaie. Poate sa o cureti daca are praf sau sa o schimbi (sunt doar niste idei). Mai mult nu am cu ce sa te ajut... Daca nu reusesti iti doresc bafta in rezolvarea problemei ^_^

| TrollKing1 explică (pentru AlinelCo):

Multumesc!
Am sa duc PC-ul la service, sa imi zica ce are, dar sper sa nu trebuiasca schimbata!

| AlinelCo a răspuns (pentru TrollKing1):

Nu te grabi sa mergi la service. Mai cauta pe internet, poate pana la urma gasesti o solutie fara sa mergi la service. Poti pune intrebarea si pe alte site-uri de exemplu pcgarage, in dreapta jos dai pe "Vrei sa vorbim? Click..." si vorbesti cu ei... poate ei te pot ajuta.