| Codrut97tod a întrebat:

Salut TPU, am tinut laptopul pe pat si nu mai merge, s-a ars ceva la el dar nu stiu ce...se poate repara? Cineva mi- spus ca e posibil sa-l repar si sa ma tina chiar si o saptamana sau chiar si 6 luni...(Toshiba satellite c855d-14x) dau Funda happy (scuze de categorie)

13 răspunsuri:
| Salontanul a răspuns:

Daca este in garantie trebuie sa iei legatura cu magazinul de unde l-ai luat. De durat nu poate dura mai mult de o luna. Eu stau in N-V tarii si l-au trimis la Bucuresti si a durat 2 saptamani.

| gelu1970 a răspuns:

Acel cineva probabil se referea la faptul ca l-ai incins atat de tare incat grafica s-a dezlipit de pe placa. in cazul acesta, da, e posibil sa ai sanse sau nu sa il poata repara. reparatia adevarata, asa cum ar trebui e costisitoare si nu cred ca e convenabil.
"reparatia" ce a sugerat acel cineva e sa iti incalzeasca grafica si cu putin noroc sa refaca, contactul cu placa.
desigur, orice alt defect e posibil. din ceea ce ai scris tind sa cred ca e grafica.

| KodrutZ a răspuns (pentru gelu1970):

Nu e vorba de incalzit si cu noroc, reball si reflow se fac cu scule profesionale, nu cu uscatorul de par.
@Toader_Adryan_1997: Laptop cu procesor AMD si il tii in pat. Genial. Bravos. Ai de gind sa intri in politica? Incearca, ca mai rau ca astia care sint acuma nu poti sa fii. Devenind un pic seriosi, inca mai are garantie? In ce localitate stai? (ca sa iti recomand un service serios pentru reflow/reball, nu de alta)

| gelu1970 a răspuns (pentru KodrutZ):

Buna KodrutZ
reball e costisitor, e multa munca si probabil o sa-i ceara atat de mult ca e mai rentabil sa cumpere alt laptop.
reflow e ieftin, si nu cred ca intr-un service serios o sa faca cineva reflow. in plus e vorba de noroc. nu da rezultate intotdeauna si poate sa functioneze o zi, un an, sau toata viata utila a laptopului. cu conditia ca reuseste. intr-un service adevarat nimeni nu face reflow.

| gelu1970 a răspuns (pentru KodrutZ):

Ai dreptate. vad ca sunt locuri numite "service" unde fac reflow.
ai vazut ce garantie dau, de 4 luni. in fine, am trait sa vad si asta.
unde sunt eu intr-un service nu accepta asa ceva. si nu din cauza faptului ca nu stiu sa faca asa ceva. din cauza ca e o carpeala. ai avut dreptate in ceea ce ai scris.

| KodrutZ a răspuns (pentru gelu1970):

Pai e o diferenta intre cirpeala cu uscatorul de par si una profi, nu? tongue
P.S. Oricum incet-incet toate porcariile astea noi devin ireparabile prin constructie. Laptopuri low-end cu baterie de-aia integrata, geez...

| gelu1970 a răspuns (pentru KodrutZ):

Reball e profesional
reflow e carpeala. e o carpeala utila pentru cei ce nu dispun de bani si au nevoie de laptop
eu am facut de cateva ori reflow, si nu cu un uscator. nu e profesional, asa cum scriu cei de pe http://www.mygarage.ro/......onal.html, deci in concluzie nu am cerut absolut nimic. A fost gratis. pentru persoane ce nu isi permiteau o placa noua sau un reball. am readus la viata cateva laptopuri, gratis, si acum o luna pentru prima data a fost un esec. asa ca raman la parerea ca cei ce isi spun profesionisti pentru un reflow...nu mai comentez. multa bafta.
iti citesc des raspunsurile si esti un tip cu multa doxa. continua asa.
tinem legatura. o seara faina.

| KodrutZ a răspuns (pentru gelu1970):

Multumesc pentru apreciere, multi sint de parere ca sint un dobitoc. Deh, la romani le place sa fie pupati mult in dos si imediat se ofuscheaza daca le demonstrezi cu argumente bine puse la punct ca sint idioti. happy
P.S. Reflow-ul si update-urile de BIOS, doua chestii care ar trebui sa fie moca si totusi se iau bani grei pe ambele. In general am o parere buna despre garaj, am cumparat destul de mult de la ei, dar cind vad 40 RON un nenorocit de update de bios, imi vine sa ma duc la Bucuresti ca sa ii injur personal. Update, nu reprogramare de EEPROM.

| Codrut97tod explică (pentru KodrutZ):

Stau in Arges, Mioveni, nu mai e in garantie, chiar atat de complicat e? Am auzit ca imi ia vreo 300 de lei pentru reparat dar nu garanteaza ca ma tine prea mut...ce crezi ca ar trebui sa fac sa il repar asa cum trebui? Multumesc pentru ajutor

| KodrutZ a răspuns:

Exact, dai cit nu face. Fa-i vint, altul. Preferabil NU laptop.

| gelu1970 a răspuns:

Toader_Adryan_1997 daca ai de gand sa dai 300 lei pentru un reflow e alegerea ta. daca te intereseaza ceea ce ti-am scris in mesaj vorbim.
daca il arunci fara nici macar sa incerci...