anonim_4396
| Anonim întreabă:

Am un hdd de 320gb si mi-am luat recent un ssd de 120gb si am o intrebare: pot sa le pun pe amandoua in acelasi timp(adica unul sa fie cu sistemul de operare si unul cu stocare)? Daca da, cum fac? Adica ma intreaba la windows pe ce sa il instalez sau?

5 răspunsuri:
| Jipa95 a răspuns:

Pur si simplu le conectezi pe amandoua. In momentul in care aprizi pc-ul, normal ca o sa faca boot de pe ssd. Si asa poti avea o partitie cu sistemul de operare ( ssd ) iar alta partitie cu hdd-ul. Daca n-ai un cablu sata il poti deconecta pe cel de la dvd rw pana faci rost de unul si pentru hdd.

| Anonim explică (pentru Jipa95):

Pai eu le bag pe ambele ca am cabluri si ii dau boot de pe stick ca sa bag OS-ul. Ma intreaba la OS pe ce sa-l instalez sau cum? Sau las doar ssd-ul, instalez widows-ul pe el si dupa bag hdd-ul?

| 0rlando a răspuns (pentru anonim_4396):

Dacă nu te descurci cu selectarea, cel mai simplu este să scoți HDD-ul pe timpul instalării, dar dacă ai sistem de operare pe HDD, la prima pornire, te va întreba de pe care vrei să ruleze. Ideal ar fi să formatezi HDD-ul, ca să nu ai probleme.

| Anonim explică (pentru 0rlando):

Si cum il formatez? La asta m-am gandit si eu sa-l formatez, dar cum? Ma gandesc, bag USB-ul cu windows si cand ajung la partea cu partitiile le sterg si dupa opresc instalarea(pe HDD)?

| suffarstar a răspuns:

Eu am reusit sa cuplez un IDE cu un S-ATA, deci probabil ca se poate. Depinde pe care vrei sa pui windowsul. Cel pe care vrei sa-l pui trebuie setat din jumperi ca fiind Pri Master iar celalalt Secondary Master. Asta in cazul nu sunt automate. Daca ai mai instalat win. pana acum, ar trebui sa stii ca iti arata niste partitii si tu alegi acolo de cat sa fie C, D sau E.