|

Salut TPU! Am un laptop (Acer nitro 5 an 515-41) cu o placa video dedicata Radeon 500 series (550) de 4 gb si nu reusesc sa fac placa dedicata sa mearga, e instalata tot, driverele merg, dar nu reusesc sa gasesc '' control center'' in am ''AMD radeon settings'' are cineva idee cum gasesc acel panel de setari sau cum sa fac sa pun placa video dedicata la treaba? Orice joc pornesc imi foloseste placa integrata un radeon r7 de 515 mb. (care e jalnica)

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Ai incercat sa treci placa in maximum performance din radeon settings?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Imi pare rau sa ti dau eu vestea asta, dar nu o sa folosesti niciodata placa dedicata. Am si eu tot un Acer dar am placa de 2 gb. Cauta catalist ul, asa se cheama soft u lor si gasesti pe acolo options, trebuie sa ajungi undeva la battery management. Ii dai high perfomance acolo la aplicatia respectiva si incerci in felurile astea:
-baterie bagat in priza
-fara baterie, in priza
-pe baterie fara priza.
Daca reusesti sa o folosesti norocul tau, daca nu te poti certa si cu cei de la garantie, e o raca intre amd si Intel si ca sa i faca la dinti pe clientii Amd creatorii jocului/app respective nu o optimizeaza SI PENTRU PLACILE VIDEO IEFTINE. Am laptop de 20 de mil si in gta 5 imi sta pe 768 de mb video. Am fost in garantie de 5 ori la Bucuresti. Mi au zis toti, exista doar o singura rezolvare, dat foc la laptop si luat varianta cu Intel, probabil si al tau are o varianta nitel mai scumpa dar inloc de AMD ai Intel. Ah, multi o sa ti spuna schimba windows, baga win 10 sau oricare altul. Tot nu o sa ti mearga stai linistit. Sau o sa faca pe desteptii uni care o sa ti zica ia driver ul manual de pe site. Il poti lua, automat, manual cum vrei tu, nu o sa mearga

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru alex495):

Ce spui tu nu are sens, Intel nu face placi video, plus ca eu am procesor si placa video de la amd.
Laptop-ul e unul nou, placa video nu e una dintre cele mai ieftine, abia ce a fost lansa anul trecut daca nu ma insel.
Apreciez raspunsul, dar am scris si eu, nu reusesc sa descarc catalyst control pentru a putea schimba setarile de putere, acum e pe ''adrenalin'' un rahat facut probabil la betie, ca altfel nu imi explic de ce nu te lasa sa faci nicio schimbare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Chimbly):

Intel e in parteneriat cu nVIDIA. Daca mai e in alea 14 zile returneazal si i ati cu Intel ceva. Si eu am zis ba dc sa dau 5 mil in plus pentru acelasi laptop cu Intel si nVIDIA cand pot lua cu amd. **** am luat teapa si acum regret

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca ai Windows 10 du-te la "Settings" apoi "System" si "Power & Sleep" acolo ar trebui sa gasesti "Related Settings" si dedesubt "Additional Power Settings", da click pe el si apoi unde scrie "Plans" selecteaza "High performance"

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează