| CrazyEasy2004 a întrebat:

Am un laptop Toshiba Skullcandy cu 4 gb ram DDR3L pe un slot. Si mai am de la un alt laptop inca un ram de 2 gb DDR3. Am montat ramii si laptopul se aprinde corect doar ca in proprietatile windowsului imi arata ca am doar 4GB ram(ala ddr3L) dar il arata si pe ala DDR3 doar ca nu apare in Task manager, apare doar in Speccy, CPUID sau programe de genu. Intrebarea mea este daca pot sa fac ceva sa-l poata utiliza sistemul? Gen daca exista programe care sa-i regleze voltajul. Sa spuna cineva care se pricepe in domeniu.

4 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

1. Voltajul se reglează din bios; dar nu m-aș risca.
Mai bine cumpăra de pe www.samwise.ro rami asemănători.
2. De asemenea, un Windows de 64bit și un procesor de 32bit face ca sistemul să utilizeze maxim 4gb RAM.
Este bine să lași detalii și în privința aceasta.
3. Contează și latența (CL-ul) memoriei RAM. Aceasta trebuie să fie la fel peste tot.

| NLS a răspuns:

Cel mai indicat e sa folosești ram de aceeași frecventa, capacitate, voltaj și latenta. Astfel nu numai ca vor fi recunoscute ambele plăcute, dar vei câștiga un spor de 25-30%, căci vor lucra în dual channel.

Daca vrei sa păstrezi plăcuta, trebuie sa verifici și latenta, apoi dacă și aceasta difera, sa aduci din bios la valori comune voltajul și latenta.
Frecventa o poți lăsa cât e, dacă difera - dual channel oricum nu poți face pentru ca difera capacitatea.

| NLS a răspuns (pentru NLS):

Și vizavi de adus la valori comune - pe unele placi de baza nu va fi posibil acest lucru, asa ca se aplica ce a zis și colegul: cel mai indicat e sa cumperi o placa cu caracteristici identice cu a ta: voltaj, latenta (CL), frecventa și capacitate identica.

Bula
| Bula a răspuns:

Daca ai windows de 32 biti, atunci e de inteles.
Doar windows-urile de 64 biti "vad" si memoriile mai mari de 4Gb.