| traianoty a întrebat:

am un pc de cel putin 5 ani cred si de o sapt si ceva mi s-a intamplat ceva... incerc sa ii dau drumu, mi se aprind beculetele si ventilatoarele timp de 2 sec si dupa se opreste brusc... vreau sa precizez ca fara sa ii fac nimic dupa ce se opreste sta 2 3 sec inchis si isi repeta actiunea, vreo sugestie ceva, posibil sa fie sursa?

7 răspunsuri:
| Salontanul a răspuns:

In primul rand o curatare ar fi eficienta, cred. Ia o perie noua din acele pentru zugravit-vopsit: http://www.lider.md/krepej/ro/print/catalog/Kist-ploskaja.html
De 3-4 cm latime. si un aspirator. Scate cablul de alimentare si da pe placa de baza pana devine curata. Daca te pricepi desfa cooler-ul de la procesor cu radiator cu tot. Curata-l bine si inlocuieste pasta termoconductoare. Daca si dupa asta face la fel, trebuie dus la service.

| traianoty explică (pentru Salontanul):

Nu stiu o sa incerc sa ii fac o curatare in interior si atunci cand face asa nu scoate nici un sunet eu in principiu m-am gandit ca e vb de sursa ca nu primeste destul curent, ramul e nou nout ca de abia l am cumparat deci nu stiu sa vedem o sa curat si revin cu mai milte detalii

| Salontanul a răspuns (pentru traianoty):

Hopa! asta n-am stiut! Ce placa de baza ai si ce RAM ai cumparat? La placa de baza sa-mi spui denumirea si modelul, iar la RAM- capacitatea si frecventa. Daca nu te descurci instaleaza CPU-Z.

| DanIT a răspuns:

Ar putea fi multe motive, eu as incerca sa il curat de praf in interior(mai ales in jurul ventilatoarelor) si sa verifici daca RAM-ul este bine bagat, daca nu merg aceste variante ar trebui sa ceri ajutor profesional(daca scoate un sunet atunci cand porneste, hard diskul ar putea fi pe moarte).

| Ivy86 a răspuns:

Incearca sa ii bagi iar Windows-ul, dacă nu merge du-te și cere părerea cuiva care stie, s-ar putea sa fie dus și hardul.

| traianoty explică (pentru Ivy86):

Daca il las ceva timp asa imi porneste dar greu...

| Bogdan027 a răspuns:

Ai mai multe variante : 1 in spate ai un buton ( gen ca la bec numai ca mic si are doua semne - si 0 ) acel buton este de la sursa apasa-l odata lasa-l putin timp si dupa apasa-l ( adica sa fie pe - (pe 0 îi inchis)) si dupa aprinde calculator- ul
2 înloc sa apesi pe buton-ul de deschidere apasa pe cel de restart ( de obicei este mai mic si undeva langa cel de start).