anonim_4396
| Anonim întreabă:

Am un termostat SALUS T105RF ce l-am setat la o temperatura de 21.2. In camera, am 24 de grade, insa receptorul montat la centrala imi porneste centrala cam la 5 minute. Merge vreo 3 4 minute si se inchide, dupa cateva minute iar porneste. De ce? Am schimbat bateriile la termostat, crezand ca poate asta e problema, dar degeaba. Receptorul montat la centrala o ia aiurea. Ce pot face? Va multumesc!

21 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Seteaza centrala pe modul Economic. De-aia iti porneste des. Acum este pe Confort si la o cat de mica scadere a temperaturii agentului termic(apa din calorifere)iti porneste ca sa mentina o anumita temperatura a agentului termic.

| Panamax a răspuns:

Centrala oricum se opreste cand apa ajunge la o anumita temperatura in instalatie indiferent cat ai setat tu in incapere.

| Anonim explică (pentru Panamax):

La mine nu se opreste. Porneste la cateva minute, iar se opreste si iar porneste asta e ideea. Termostatul nu ii da nicio comanda, iar receptorul porneste aiurea.

anonim_4396
| Anonim explică:

Pai e normal. Ca sa iti mentina temneratura constanta in casa.
Ai 2 optiuni, ori o programezi cu orele in care sa porneasca si sa se opreasca, ori o pui pe on permanent, si functioneaza in tandem cu termostatul.
Cel mai indicat dupa parerea mea, e sa o lasi pe termostat.
O casa calda, cu pereti mobila, calda, se incalzeste mai repede, decat o casa rece. Sa pornesti de la 15grade si sa duci casa la 24, te sparge la gaz. Pe cand atunci cand ai caldura constant, centrala porneste doar cate 2-3 minute cand e nevoie, sa mentina temperatura.
Daca te joci la ea si o opresti, o pornesti iar lasi sa se faca frig, si tot asa, o sa te rupa gazul happy
Am testat toate optiunile, sa vad cum e mai economic.

| Anonim explică (pentru anonim_4396):

Pai faza este ca termostatul este setat intr-un anumte fel, dar receptorul de la centrala nu mai asculta de termostat, sa porneasca atunci cand termostatul ii spune. Temperatura in casa e ok, setata dupa cum vreau eu la termostat, insa receptorul tot porneste centrala de aiurea.

| Anonim explică (pentru anonim_4396):

Ok, cand e oprita centrala, da-i un grad in plus din termostat, si vezi daca porneste.si revino cu feedback. Stai langa ea cand ii dai grad in plus sa vezi daca porneste sau nu.

| Anonim explică (pentru anonim_4396):

I-am dat. Pornese, cand ajunge la temperatura dorita de termostat, o opreste, insa, sta 2 3 minute si porneste iar, fara ca termostatul sa ii ordone ceva. Practic a ajuns la temperatura dorita si nu ar mai trebui sa porneasca, decat cand scade temperatura dorita. Temperatura nu a scazut, iar receptorul porneste centrala. Receptorul are o problema, cred.

| Anonim explică (pentru anonim_4396):

Eu te-am intrebat altceva, du-te langa ea cu termostatul, cand e oprita, si da-i un grad in plus pe termostat. Vezi daca porneste, apoi dupa ce a pornit, dai inapoi cate grade erau, si vezi daca se opreste.
Ca sa iti dai seama daca termostatul comunica cu centrala.

| Anonim explică (pentru anonim_4396):

Da. I-am dat cu un grad in minus si nu se opreste. Merge in continuu.Se opreste cand vrea ea si porneste la fel, cand vrea ea. Eu zic ca e ceva de la recetorul montat pe centrala.

| Anonim explică (pentru anonim_4396):

Posibil, da ca sa mai eliminam din probleme? Ai boiler combi? sau e doar centrala? adica Iti incalzeste si apa, sau doar da caldura?

| Anonim explică (pentru anonim_4396):

Am doar centrala.

| Anonim explică (pentru anonim_4396):

Incearca cu un reset din centrala, Tine apasat pe butonu de reset pana se restarteaza, apoi da-i grade din termostat.

| Anonim explică (pentru anonim_4396):

Am incercat si asta, degeaba.

| Anonim explică (pentru anonim_4396):

Mi-am epuizat troubleshooting-ul. Totusi e curios ca merge, si dupa ce se ia, daca nu comunica cu termostatu curios. A mea daca s-au dus bateriile, apai nu mai porneste, si se aprinde becu de service, pana ii schimb bateriile la termostat.

| Anonim explică (pentru anonim_4396):

Asta e chestia, ca nu stiu ce naiba are. Am incercat toate modalitatile posibile.O sa chem pe cineva sa se uite. Nu stiu ce sa ii mai fac. Momentan am dat OFF la teceptorul de la centrala, ca sa nu mai mearga intruna. Cand se mai raceste in casa, ii dau On. sad

anonim_4396
| Anonim explică:

Si termostatul meu arata 17, ca eu il am jos la parter, si monitoru lu fi-miu, camera, imi arata 18.
Centrala porneste chiar daca sunt 17 grade si am setat pe 17, din cand in cand, e ceva normal, nu trebuie sa scada temperatura cu un grad, ca sa porneasca centrala, ci porneste ca sa tina temperatura constanta. si termostatul dupa care porneste centrala, este in centrala. de acolo isi ia temperatura, din camera respectiva unde e centrala. Daca te duci cu termostatul tau la vecinu, si o sa ii dai drumu si el are 30 de grade in casa, centrala va ignora temperatura aia. Ea are termostatul ei inauntru.

| adelin0577 a răspuns:

Receptorul de pe centrala e defect, asa am patit si eu! Cumapara altul!

| Anonim explică (pentru adelin0577):

Am rezolvat problema. Am schimbat codul de la receptor si de la termostat, posibil ca un alt vecin utiliza acelasi termostat si de aceea facea figuri. Acum, nu mai are nicio problema, merge exact cum trebuie.

| AndreiSB a răspuns (pentru anonim_4396):

Salut, aceeasi problema o am si eu. Porneste centrala des chiar daca in camera e aceeasi temperatura ca pe termostat.
Cum ai schimbat codurile? Multumesc

| gigi39 a răspuns (pentru anonim_4396):

Am si eu aceeasi problema. Cum ai schimbat codurile? E complicat? as incerca si eu treaba asta.

| Stoica_Claudiu_Daniel_1985 a răspuns:

Si eu am un Salus T105RF, care a mers... mult, adica aprox 10-12ani. Insa deodata receptorul nu mai declanseaza centrala. Mai exact termostatul (caruia i-am schimbat bateriile) transmite receptorului (elicea care se invarte), dar receptoul nu cred ca receptioneaza sau nu transmite centralei (NU se aprinde ledul verde). Am incercat toate variantele de schimbare a codului de comunicare, insa in zadar. Am observat ca (numai uneori) cand modific unul dintre cei 3 pini, deci nu cei 5 de cod, ci ceilalti care sunt numai 3, atunci porneste centrala, dar nu mai raspunde niciunei comenzi din termostat.
Mai am ce sa-i fac sau... altul?