| Sandu13 a întrebat:

Salut TPU, am Windows-ul 10 cu Uefi activat la boot dar când întru în trobloshooting și merg la advanced setting opțiunea "UEFI Firmware settings" nu îmi apare, am verificat la BIOS MODE sa vad dacă e pe Legacy dar e pe uefi și nu știu cum sa rezolv. Dau fundă.

Răspuns Câştigător
| dannyel86 a răspuns:

Intai trebuie sa te asiguri ca placa ta de baza suporta "UEFI Firmware".
Daca raspunsul e negativ, orice setare majora se face din Bios.
Din cate inteleg, MSINFO din Windows te ajuta sa vezi daca placa ta suporta sau nu asta.
https://www.howtogeek.com/......windows-8/
Daca totusi raspunsul e pozitiv, in articolul de mai jos sunt enumerate si explicate cauzele pentru care UEFI Firmware nu apare in Setari.
https://www.partitionwizard.com/......ws-10.html
Sfatul meu e sa stai linistit. Pentru un simplu logo, nu merita efortul. S-ar putea mai mult sa strici, dar asta e doar o parere.

5 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Cam complicata intrebarea ta... abia inteleg ce vrei sa zici! Vrei sa zici ca la bios mode vrei sa ai Legacy si nu uefi? cu ce te deranjeaza daca e pe uefi?

| Sandu13 explică (pentru lpavel):

Bruh sunt pe uefi doar ca nu îmi apare la trobloshooting în advanced setting opțiunea UEFI Firmware settings ca să îmi schimb logo-ul de la windows 10 când boot-ează

| dannyel86 a răspuns:

Setarile de care spui tu se pot face si din Bios (pe care il accesezi la pornirea pc-ului/laptopului apasand o anumita tasta - Delete, F2, F5, F8, F10 - verifica manualul producatorului pentru instructiuni).

| Sandu13 explică (pentru dannyel86):

Bro nu îmi apare la trobloshooting la advanced setting opțiunea "UEFI Firmware settings" deloc și windows este pe uefi vreau doar sa activez opțiunea ca să schimb logo-ul de la windows 10 atât

| Zuzu1991 a răspuns (pentru dannyel86):

Intai trebuie sa te asiguri ca placa ta de baza suporta "UEFI Firmware".

daca nu ar suporta uefi, atunci NU ar putea instala windows-ul in mod uefi, PUNCT!