|

Salut TPU. As vrea sa-mi spuneti si mie ce setari sunt bune pentru placa mea Nvidia GeForce GTX 460 pentru a ma putea juca jocuri fara lag.

Mai jos sunt setarile pe care le am eu deja, si daca sunt gresite va rog sa imi spuneti cum sa le fac.Ambient Occlusion = Off

Anisotropic filtering = Application-controlled

Antialiasing Gamma correction = On

Antialiasing FXAA = Off

Antialiasing Mode = Application-controlled

Antialiasing Setting = Application-controlled (Aici nu ma lasa sa modific)

Antialiasing Transparency = Off

CUDA GPUs = All

DSR Factors = Off

DSR Smoothness = Off (Aici nu ma lasa sa modific)

Maximum pre-rendered frames = Use the 3D application setting

OpenGL rendering GPU = Auto-select

Power management mode = Optimal power

Shader Cache = On

Texture filtering Anisotropic sample optimization = Off

Texture filtering Negative LOD bias = Allow

Texture filtering Quality = Quality

Texture filtering Trilinear optimization = On

Threaded optimization = Auto

Triple buffering = Off

Vertical sync = Use to 3D application setting

Virtual Reality pre-rendered frames = 1

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Depinde de joc. Dintre cele mai importante, majoritatea sunt Application-controlled sau Use to 3D application setting la tine, ceea ce inseamna ca va trebuie sa le reglezi in joc, e bine, asa si trebuie sa faci.

Pentru a castiga FPS ( sa scapi de acel 'lag' ) ia in considerare urmatoarele:
Daca ai un CPU slab :
- Physics ( explozii, accidente ( de exemplu cand te ciocnesti cu camionul intr-o masina in GTA ), parul daca se misca, vantul de exemplu in The Witcher 3)
- Ragdolls ( de exemplu cand mergi pe jos in GTA si o masina te ia inainte, corpul nu se prelinge pe asfalt ci sare si se invarte, uite aici cand cate asta de pe munte -> https://www.youtube.com/watch?v=tJH5Sav8Gqk )
- View Distance sau Draw Distance ( Ai vazut vreodata vreun copac sau vreun caracter in jocuri care a facut spawn pe langa tine? Asta e Draw Distance. Uite aici sa-ti dai seamna -> https://www.youtube.com/watch?v=GdER-rWXkZQ )
- Number of Background Characters ( Depinde cate caractere sunt prezente pe ecran, de exemplu in Assassin's creed Unity sunt o gramada, chiar prea multe, dar in alte jocuri engine'ul nu prea le permite )

Daca GPU e slab:
- Rezolutie ( manaca cele mai multe FPS. Daca joci la 1080p si ai lag ( sub 30 fps ) schimba la 720p si o sa mearga mult mai bine )
- Umbre ( Multe fps, dar adauga realism )
- Mediul inconjurator ( Environment ) ( in special iarba, lumea arata mai bine, mai 'plina' dar consuma multe FPS )
- Anti-Aliasing. Sunt mai multe forme de AA dar toate vor sa indeplineasca acelasi lucru. Uite aici ca sa-ti dai seama -> https://www.cise.ufl.edu/~mdwyer/smaa.html
SMAA cosuma cel mai multe FPS, FXAA cele mai putine.
- Ambient Occlusion ( cateva FPS, daca ai pc bun, nu se cunoaste diferenta la fps. Uite un exemplu -> https://www.youtube.com/watch?v=aStBEcs38TQ
- Tesselation ( Putine FPS, uite sa vezi diferenta -> https://imgur.com/a/qr99B )
Texturile sunt VRAM dependente, de asta nu le-am pus mai sus. Cer foarte multe FPS, dar daca ai suficienta memorie...2007 - 2063 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru N0xEterniS):

Nu prea am inteles nimic. Insa ideea e ca acum cateva luni mi-am reformatat calculatorul, si de curand m-am apucat de metin2. Ideea e ca am lag pe server si nu e de la setarile din joc / server, pentru ca la un prieten merge bine(nici macar nu are setari de grafica in joc laughing ). Inainte sa-mi reformatez PC-ul, mergea perfect si acum am lag. Ce as putea face la PC ca sa nu mai am lag? Nu este de la PC, pentru ca e unul destul de bun pentru un joc ca metin2.

P.S: Ideea ca e eu cand am reformatat PC-ul, nu am mai facut anumite setari in panoul de la Nvidia. Si de asta voiam sa-mi spui cum sa le pun setarile, ca poate de la asta e problema.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Zozohun):

Windows'ul si driverele sunt la zi?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru N0xEterniS):

Desigur.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează