|

Salut TPU! Bateria de la laptopul meu se stricase, adica nu se mai incarca. Dupa putin timp din cauza mutarilor de la o priza la alta, bateria s-a descarcat complet, dar nu era nicio problema, caci inca functiona. Cand mutam laptopul de la o priza la alta, el pur si siplu se inchidea. Ieri l-am mutat si s-a inchis normal. Dupa l-am mutat la loc. Eu de-atunci nu l-am mai mutat. In dimineata asta l-am deschis si bateria era plina, si se si incarca. Stiti cumva ce s-a intamplat?

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

S-ar putea sa fie un defect fizic la circuitul de incarcare al bateriei. Pe placa de baza a laptopului sa fie o piesa care nu face atingere. Prin mutare s-a miscat si face contact. Ar fi bine dus la un service deoarece lipitura "rece" (asa se numeste este in termeni de specialitate) poate duce la un scurt si poate distruge placa de baza.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai niste prize in care stecherul nu face bine contact.
Laptopul are niste Led-uri indicatoare im partea frontala, dintre care - de regula - unul sau doi indica conectarea la curent, respectiv incarcarea bateriei.
Pe alimentator si/sau pe panoul laptopului un Led indica conectarea la retea (prin adaptorul incarcator). Daca nu este alimentat, bateria nu are de unde sa se incarce (logic) si se descarca.
Pentru a se incarca bateria, trebuie lasat laptopul in priza pana ce se stinge Led-ul de incarcare.

In manualul de utilizare a laptopului gasesti semnificatia fiecarui Led, precum si toate celalalte informatii referitoare la folosirea lui.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Bula):

Stai, n-ai inteles bine, laptopul cand e in priza, face contact, nu se descarca, dar nici nu se incarca.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AntoAnto2006):

Daca arde Led-ul pe laptop, indicand ca e in priza, atunci "vede" curentul de la priza (arde in permanenta).
Led-ul care indica incarcarea bateriei arde DOAR pana cand se incarca bateria, dupa care se stinge.
Aceste doua Led-uri trebuie urmarite.

Daca bateria e partial descarcata si nu indica incarcare cand laptopul primeste curent de la priza, atunci exista doua cazuri:
a. - laptopul poate functiona doar daca e in priza = bateria nu face contact, trebuie scos si bagat din nou sau inlocuit
b. - laptopul functioneaza si daca nu e bagat in priza = nu functioneaza circuitul electronic de incarcare, trebuie dus la service

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează