| Danişor a întrebat:

cu un buget de 1 miliard de lei (vechi), se poate face un PC de gaming care sa fie "future-proof", sa nu fie nevoie sa nu trebuiasca sa fie upgradat ani buni?

6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Logic ca nu. Banii nu pot cumpara in prezent tehnologia de peste 10 ani

| Cortex a răspuns:

Nu cred ca exista pe piata un pc atat de scump,iar daca exista mai mult ca sigur e o furaciune sau e un pc foarte mare care nu se foloseste la gaming, ci la corporatii mari sau la serviciile secrete, la care, bineinteles, nu are oricine acces sa-l cumpere.De acesti bani poti sa-ti creezi o afacere din care sa traiesti toata viata, dar tu alegi ce faci cu baniii tai.Fa ce e corect.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Nu, se poate arunca gramada aia de bani pentru a obtine performanta sa zicem dubla fata de un sistem de 10 ori mai ieftin. Domeniul asta EVOLUEAZA. Vrei sa ingropi banii in ceva future-proof, cumpara un munte.

| SonicAndrei a răspuns:

În funcție de pretențiile şi nevoile tale, răspunsul poate fi da sau nu. Să zicem că îți cumperi un calculator cu i9 sau Threadripper, 128 GB RAM, 4 plăci video GTX 1080, SSD-uri NVME, etc... Dacă foloseşti un astfel de calculator pentru utilizarea de zi cu zi, ar trebui să fi mulțumit de el chiar şi peste 20 de ani. Dacă vrei să-l foloseşti pentru jocuri, peste 10 ani va trebui să schimbi plăcile video fiindcă nu vor mai rula niciun joc pe High. Dacă vrei să-l foloseşti pentru editări foto-video, atunci şi peste 10 ani va fi probabil la fel de bun.

Deci, răspunsul pentru super PC-ul de gaming este nu, dacă vrei să îl foloseşti mai mult 10 ani. Depinde, desigur, şi de evoluția tehnologică.

| venividivici2017 a răspuns:

Pai cumpara-ti un Alienware Area 51 la 2400 USD unitatea si nu o sa mai trebuiasca sa il upgradezi ani buni!

| Mandeliu a răspuns:

La ritmul in care avanseaza tehnologia, nu cred ca un calculator poate sa se mentina si sa duca orice joc pe setari cel putin medii mai mult 8-10 ani. Mi se pare o prostie future-proofing-ul si mai bine iti faci un calculator cu un buget de 50 mil. si iti tine lejer 4-5 ani.