|

Salut TPU. Cum pot sa fac sa pot filma mai mult de 30 minute cu camera Canon 1300d DSRL?

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Exista o limita impusa la nivel international. Opresti o fractiune de secunda si continui inregistrarea tot de 30 minute intr-un alt fisier.
"Like most still-for-video cameras, the 1300D is limited to 29′59″ of recording, thanks to the EU (you all tax imported video cameras, which for completely random reasons are defined as cameras that shoot 30min or more without stopping). So you should expect it to stop by itself if you run over that limit."
https://www.quora.com/Why-does-my-Canon-1300D-only-record-for-12-mins

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu poti, asa filmeaza majoritatea DSLR-urilor, in special Sony si Canon (dar nu numai) pentru a nu-si face concurenta prea mare gamei de camere video.

Un alt sambure de adevar e ca limita a fost impusa si pentru racirea senzorului.

Mai demult se folosea sistemul FAT32, si acesta are ca limita maxima fisiere de 4GB, insa in zilele noastre, multe camere suporta exFAT, limita acestuia in ce priveste marimea fisierelor fiind mult mai mare.

Si nu in ultimul rand, a fost impusa o lege in SUA si alta (putin diferita) in EU, ca masura impotriva pirateriei (DSLR-urile sunt mult mai raspandite decat camcoderele si celelalte tipuri de camere video, cu care utilizatorii ar putea inregistra continut nelicentiat).

Solutia: cumperi un camcoder, sau schimbi firmware -ul aparatului cu unul modificat (pierzi garantia automat).

Pentru Canon exista din fericire Magic Lantern. E mai sigur decat altceva, pentru ca nu inlocuieste sau suprascrie firmware-ul original, ci ruleaza in paralel cu acesta.
Nu l-am folosit inca dar am de gand, caci am si eu un Canon 70D.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează