anonim_4396
| Anonim întreabă:

Salut TPU! Dau funda+vot, imi puteti da si mie o melodie speciala pentru a observa daca un difuzor este defect? (nu vreau bass testuri din astea cu distorisiuni 90% cu 10hz)
Am 2 boxe akay mari, si in boxa dreapta pe o melodie cand trandafirii mor se aude un bazait mic)si putin de tot la cabron eu si iarna sunt pe val ( tot la inceput). Mentionez ca sunt la amplificatorul lor (akay as100ra-311)si am observat bazaitul cam la 75% din puterea amplificatorului)

Răspuns Câştigător
| Utilizator1234 a răspuns:

Ti-am raspuns si anterior. In primul rand, orice aparatura audio distorsioneaza la volum mare (absolut oricare). In al doilea rand, ia melodia in cauza in format. flac, opreste orice egalizator sau alte prostii din placa de sunet si da-i sa cante pana in 75%. Daca auzi acel bazait in continuare, desfaci amp-ul (daca nu mai ai garantie) si te uiti la piesele mari cilindrice sa vezi daca sunt umflate sau deformate. Mai poti incerca o alta priza eventual. Sau daca ai pe cineva cu alt amp (atentie sa suporte impedanta incintelor) poti face o comparatie cu acela. Ar mai putea fi traful toroidal, dar acela are obiceiul sa bazaie in static pe ambele canale amplificate. Dar deja intram in electronica, iar eu de la naiba stie cati Km distanta nu am cu ce sa te ajut.

| Anonim explică (pentru Utilizator1234):

Multumesc! mai am un amplificator tot akay, este cu un model mai sus decat ala, e acelasi nu mai ca are cititor card si usb, l-am probat si acolo si tot facea, dar din pacate impedanta era pe 8 ohmi., oricum am pus boxa si pe celalalt canal si acelasi lucru, am pus-o chiar si pe sateliti, pana la urma cred ca se aud bornele..., sau pur si simplu cum zici tu distorsioneaza(si asta e posibil, deoarece la winamp am egalizatorul dat la full bass&treble..., si placa de sunet data la 72 ( e de aia onboard.)oricum, nu ma deranjeaza sunetul nu mai daca stau pe langa ea se aude, voiam sa stiu daca se poate defecta, dar se pare ca defectul continua de fro 5 luni si nu a patit nimic happy deci nu cred ca sunt sanse.Multumesc pentru raspunsuri la toti! Mai putin cu a lui AndreeaRobertica care nu a avut nici o treaba cu subiectul.

| Anonim explică (pentru anonim_4396):

Ma referam ca am pus boxa pe celalalt canal la amplif pe 6 ohmi, al lor, oricum, cand l-am luat la 750 lei eram indoielnic cat va tine., pentru ca e foarte usor(desi avand un transformator destul de mare)pe carcasa scrie japan, pe placa scrie signapore, pe finali germany... WTF? ce ii asta., si uite ca il am de pe 2 aprilie 2011 si nici o problema, daca tot si tweeterul, am zis si la ala despre boxa, si da, ei au zis ca sunt distorsiuni, si posibil sa atinga si firele leonice de suspensia aceea de jos.

8 răspunsuri:
| K0sti a răspuns:

Difuzorul descentrat, freaca!

| Anonim explică (pentru K0sti):

Nu, nu se aude a barait, in plus am apasat si pe el corect, si nu freaca absolut deloc!

| K0sti a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai poate nu e din boxa si e din ampliu! Poate are ceva pe canalul ala, vreun condensator ceva care s-a dus...greu de spus!

| Alin2017 a răspuns:

Am patit si eu la fel dar la mine nu era bine stransa cutia la boxe vezi daca e prinsa bine sau uitate in interior daca sunt lipite firele.

| AndreeaRobertica a răspuns:

N-ai nevoie de melodii.Ascultă atent melodiile obișnuite, și îți dai seama. S-a ars o boxă, probabil.

| Anonim explică (pentru AndreeaRobertica):

Pai ti-am zis, decat pe alea 2, pe aia cu cabron prea putin, in rest nimica, si e imposibil sa se arda o boxa, ars inseamna sa nu mai functioneze deloc, si alea merg bine mersi, nu au nici o treaba, doar pe melodiile alea fac asa... si doar la inceput