anonim_4396
| Anonim întreabă:

Salut TPU, de la un timp aleatoriu se deschide pentru o secunda cate o fereastra CMD si se inchide de la ce este? am luat vreun virus am pc-ul compromis sau e ceva mai neimportant?
Funda pentru cel mai bun raspuns!

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Fereastra CMD se deschide la inceperea executarii unor comenzi sau programe DOS si se inchid la terminare.
Sunt rare acele programe normale care apeleaza la comenzi exterioare, unde apar si ferestre, iar acestia sunt doar temporar functionale (in timpul unor istalari/dezinstalari/actualizari).
Ar fi bine sa faci o scanare pentru virusi/malware, poate se va gasi ceva.
In rest, doar din logo-uri poti sa-ti dai seama (eventual) care ar fi cauza.

4 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Mai bine fa o scanare tot sistemul cu Microsoft Windows Malicious software removal tool. E un utilitar pe care il descarci de pe site-ul lor si il folosesti doar o data.Sau cu alt utlitar Norton power eraser.
Reinstalarea se face ca ultima solutie

| Gaming_Long_1986 a răspuns:

Calculatorul nu il ai compromis, Dar e posibil sa fi luat un key-logger, si sa ai compromise unele parole cand le vei scrie, acum depinde de virus. Iti recomand o reinstalare a sistemului de operare, si un antivirus bun dupa, si putin mai atent la descarcarea piratata
*De acolo se mananca virusii astia*
De exemplu, cauti un hack pentru cs go, si ei pun un nume sudabil, tu il iei si cand intri in el nu merge. de fapt merge dar e alt ceva, e virus.

| FanulMeu a răspuns (pentru Gaming_Long_1986):

Nu ma prostesc cu hack's si astea, de obicei iau filme si jocuri de pe un traker de incredere "list"

| Superior a răspuns (pentru FanulMeu):

Nu conteaza ce tracker iei,depinde si firma care posteaza pe tracker happy De exemplu,reloaded games, codex, plaza, cpy sunt de incredere. Sunt si unele care nu sunt de incredere, dar nu am intalnit.