| AlinTanase a întrebat:

Salut TPU!
De vreo 4 luni laptopul meu are probleme, se deconecteaza de la wi-fi ca asa ii vine lui dar ii vine lui fix in cele mai potrivite momente.Ce pot face? Nu mi s-a intamplat inainte si nu am facut nici-o schimbare la router sau la altceva.

17 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Intrii in Device Manager si STERGI driver-ul de retea wi-fi.
Dupa repornire, Windows va detecta modulul wi-fi, ii va reinstala si reconfigura driver-ul si setarile.
Urmeaza sa te conectezi din nou la router.
Nu uita sa fie bifata "reconectare automata" atat in setarile Wan din router, cat si in setarile placii wi-fi!

| Simpatik a răspuns:

Dupa cum descrii unul din pinii de la adaptorul wi-fi este defect, probabil ai mai avut acest laptop in reparatie sau a fost dus la curatare intr-un service ceva si cineva din greseala a atins un pin de acolo ceva, este fragil si nu este nimeni de blamat atata timp cat adaptorul wi-fi la laptopuri este mic cat o unghie sa zic asa happy
rezolvarea nu vei gasi prin drivere ci trebuie intervenit hardware daca e problema pe care eu am descris-o.

| AlinTanase explică (pentru Simpatik):

Trebuie curatat? Nu s-a umblat inauntru niciodata

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru AlinTanase):

Nu trebuie curatat, trebuie inlocuita o piesă care s-a ars.

| Simpatik a răspuns (pentru AlinTanase):

Da laptopul se curata de praful din interior exact ca la PC-uri o data la maxim 12 luni de zile, pe langa asta se schimba si pasta de pe procesor (CPU), tot ca la PC-uri. Fiindca e laptop recomand ca asta sa se faca intr-un service autorizat IT, multi stiu ei sa faca, insa daca nu stii nu te bagi ca poti strica ceva mai mult ca sigur, laptopurile au parti hardware foarte mici nu e ca la computere.
Daca il feresti de praf si nu te joci jocuri video astfel incat procesorul CPU cat si procesorul grafic sa fie solicitate, mai poate astepta curatare de praf si pasta...adica am avut laptopuri care la 2 ani de zile nu aveau nevoie de curatare sau de inlocuit pasta, cum am avut laptop care la 10 luni deja pasta era inexistenta pentru ca fusese rulat in jocuri cu cerinte mari.
De obicei pasta se usuca daca laptopul e incins des, insa poti sa iti protejezi laptopul cumparand un cooler stand, un stand de racire pentru laptop nu costa mai mult de 100-150 de lei unul bun!
Daca nu joci intens si nu vrei sa te complici ca laptopul ca e inca in garantie si nu ai un service la indemana decat cele la care obliga garantia, astepti pana iese din garantia de 24 de luni (asta daca nu ai extragarantie) si atunci il poti duce la ce service vrei tu.
Din punct de vedere al confidentialitatii si pentru a nu aparea discutii, eu intotdeauna recomand sa se mearga la un service cu profesionisti si oameni de treaba, undeva unde te lasa sa asisti la operatiunile care se efectueaza; dau si un exemplu sa zicem ca o fata merge cu laptopul si il lasa in service la curatat sau la verificat pentru ca are o anumita problema, IT-istul respectiv fiind un nesimtit umbla pe acel laptop vede poze cu aceasta sa zicem mai intime si le descarca la el undeva pe un stick, deci sustrage anumite date...asta e doar un exemplu pentru care recomand inecepatorilor, cand e vorba de reparatii minore ori chestii software sa stea langa laptop cand se efectueaza operatiuni simple. Mai punem si exemplul in care cel la care se merge cu laptopul/PC-ul nu se pricepe si strica din greseala ceva, pe moment nu vezi sau nu iti dai seama insa acasa constati o problema, cum nu ai fost de fata nu poti demonstra... evident ca exista si probleme de alta natura mergi cu un defect ti-l repara ajugi acasa si constati alt defect care nu l-a facut cel care ti-a reparat, te intorci nervos pe om zicand ca el a stricat ceva, nefiind de vina el, sunt cazuri si cazuri.
Insa problema confidentialitatii, cei care se pricep stiu ca o pot rezolva prin criptarea HDD/SSD astfel ca cei care lucreaza sa nu aibe acces la informatiile de pe HDD ci strict la ceea ce lucreaza, hardware de exemplu...tu nu iti face griji cu timpul o sa inveti de toate, acum nu iti bate capul cu asta.

Daca nu s-a umblat la laptop niciodata sunt slabe sanse ca adaptorul integrat wi-fi-ul sa se fi stricat, sunt sanse dar eu nu am auzit...probabil e cum au zis colegii de forum, pe parte software.
Trecerea la win 11 nu trebuia sa o faci, este un fel de faza beta, nici programatorii care cu asta lucreaza nu au trecut la win 11 inca. Sa iti spun eu de ce nu trec la win 11 prea curand? pentru ca CONFIDENTIALITATEA, iar windows sunt cunoscuti pentru prostiile pe care le fac privind colectarea de date si telemetria, imi pare rau ca nu am fost inceput acum ani si ani pe linux acum aceste griji numai existau.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Sa defectat adaptorul wifi din laptop, o fi un integrat dus, trebuie verificat in servis de un depanator si sa vada el care este cauza.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Poti incerca sa reinstalezi driverul de retea. Daca nu... ramane doar reinstalarea de Windows.

| AlinTanase explică (pentru DoarBogdan):

Am avut acum 3 luni probleme cu driverele de sunet si mi-au recomandat cei de la flanco sa reinstalez windowsul deci asta ar fi solutia cred.Am facut recent ubdate la windows 11 acum o saptamana

| AlinTanase explică (pentru DoarBogdan):

Cum pot reinstala driverele la retea?

| AlinTanase explică (pentru DoarBogdan):

Am reinstalat driverele, maine sau joi daca e totul ok ma intorc cu o funda pentru tine

| DoarBogdan a răspuns (pentru AlinTanase):

Nu prea sunt de acord cu trecerea la Windows 11 asa de curand, ce avea 10? big grin
Daca ai putea sa il pui tot pe acela ar fi mai ok. Dar asta este doar parerea mea.

Legat de drivere, dar aparent ai reusit, pe site-ul oficial ar trebui sa le ai. Nu ai spus ce laptop ai.

Insa, sigur o sa treaca cu o reinstalare de Windows, stiu ca am mai rezolvat astfel de probleme doar cu reinstalarea de Windows.

| AlinTanase explică (pentru DoarBogdan):

Am crezut ca windows 11 v-a rezolva asta da e ok win11.Ca laptop am unul de la Alienware M15 R2.Era o reducere mare cand l-am achizitionat

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru AlinTanase):

Pina il duci in servis, foloseste l prin cablu UTP din ruter in laptop si nu vei avea probleme.

| dinaprilie a răspuns:

Pe vremuri modulul de wifi era detasabil. poti sa cumperi unul pe usb acum si ai rezolvat

| AlinTanase explică (pentru dinaprilie):

Ceva bun pentru conferinte online si 1-2 joculete online?

| dinaprilie a răspuns (pentru AlinTanase):

Adaptor wifi pe usb? Nu sunt f multe optiuni..iti da specificatiile te uiti in buzunar si cumperi.