anonim_4396
| Anonim întreabă:

Salut TPU! Funda! am 2 boxe akay, cu 2 difuzoare de bass intr-o incinta, si am observat ca la una dintre ele (numai pe melodia asta am auzit)difuzorul de bass jos la melodia cabron eu si iarna sunt pe val se aude un zanganit(aproape indentic cu acela de a dat incet cu lingura intr-o farfurie)am dat sita jos am apasat pe el si nu freca(nici nu ma asteptam nu se auzea a frecat)dar numai la inceputul si sfarsitul melodiei face cand e bassul ala liber, dar prima data, primele 3 frecvente de bass dupa mai sunt inca 3 si nu se mai aude, am incercat si melodia originala de pe youtube acelasi lucru.dar intrebarea e :se poate arde / ( ca pe mine nu ma deranjeaza nu mai daca stai foarte aproape de boxa auzi)? merita sa il duc la reparat? repet nu se aude a frecat a barait! dau funda la cel mai bun raspuns!

Am uitat sa precizez ca incepe sa se auda cand amplificatorul este solicitat cam 78% (sunt pereche amplificator-boxe)este vorba despre akay as100ra-311

Răspuns Câştigător
| Utilizator1234 a răspuns:

Mda, Akai fake - buna presupunere. Am specificat destul de clar ce se poate defecta in opinia mea ("a se arde" e un termen foarte vag). Nu mai zdruncina suspensia si membrana de cauciuc cu mana ca s-ar putea sa cauzezi alte minuni. Nu ai specificat ca stai cu potentiometrul la maxim. Daca specificai nici nu ma mai oboseam sa-ti dau detalii, e logic ca la maxim aia 30W in 6 ohmi sa distorsioneze de sa-i ia naiba. Foarte bine ca-ti plac cum se aud, eu am fost cat se poate de subiectiv si nu, nu se aud perfect dpdv muzical.

6 răspunsuri:
| Utilizator1234 a răspuns:

Ai specificat doar modelul amp-ului in primul rand. In al doilea, daca este vorba despre incintele cu difuzoare galbene (imi scapa modelul), au distorsiuni declarate de 10% (care de fapt sunt mult mai mari). Le-am ascultat de curiozitate cand erau in altex, nu am observat aceasta problema, doar ca distorsionau groaznic pe o gama variata de frecvente, inclusiv pe cele joase. Teoretic, singurele probleme care ar putea aparea ar fi la bobina difuzorului sau la membrana. In concluzie se pot defecta, insa problema vine de la constructia de mana a 13-a a incintelor.

| Anonim explică (pentru Utilizator1234):

Mno, eu sunt foarte multumit de ele, da sunt acelea cu difuzoarele galbene, si nu au nimic membrana si suspensiile, dar am intrebat daca se poate arde ca pe mine nu ma deranjeaza e a 3-a oara cand zic nu se aude a frecat... deci se poate arde? si na, daca voi bagati semnal 100% in ele voi cum voiati sa se auda? La mine se aude perfect. Poate alea care le-ai testat tu erau niste facaturi, se aud perfect!

| Anonim explică (pentru Utilizator1234):

Multumesc pentru raspuns, si ca veni vorba, tocmai acum 4 minute le-am desfacut, si am aflat ca acele cabluri leonice faceau asa laughing, cand le-am desfacut am ramas impresionat de magnetul urias pe care il aveau si greutatea, dar nemultumit de calitatea icintelor, si unul dintre difuzoare avea cablurile "prelungite" cu un fel de puf, nu le-a mai ajuns cablul nenorocitii., inaltele le-am desfacut si palea, magnet destul de micut primele, si alea de jos nu pot fi date jos, si nici magnetul nu stiu cat de mare il au pentru ca au un capac pe magnet si nu cred ca e asa de mare cat capacul, si da, ce ai luat tu a fost fake, am un prieten care are acelasi amplificator si da, distorsioneaza enorm, acelea sunt fake, e acelasi sistem nu mai ca telecomanda difera..in rest sunt la fel o sa il rog pe prietenul ala sa le desfaca, poate nu sunt aceleasi difuzoare. dar la exterior sunt indentice.

| Utilizator1234 a răspuns (pentru anonim_4396):

Crede-ma, nu exista Akai fake. Akai a fost candva o firma foarte buna producatoare de echipament audio. Recent a fost cumparata de Intervision si aceasta firma construieste aparatura de slaba calitate sub un fost nume urias in aceasta industrie. Eu nu am luat nimic, am specificat ca am ascultat/testat un astfel de sistem. Ca fapt divers, dimensiunea magnetilor conteaza mai putin. Materialul conului si membranei, filtrele, pozitionarea si constructia incintei, au un impact mai mare. Nu spun ca pot sa-mi dau seama fara sa ascult doar dupa material de calitatea sonora, dar nu poti afirma ca daca are magnetul cat casa, difuzoarele sunt bune. Vad ca ai impresia ca-ti atac sistemul. Nu-i deloc asa, iti atac afirmatiile. Fiecare cumpara ce vrea si daca-i mai si place cum suna, e mai bine.

| Anonim explică (pentru Utilizator1234):

Ai funda, uitate si la ultima intrebare a mea te rog.

| MarianTheBeST a răspuns:

Mai conecteaza odata boxele