| madalinfindrihan a întrebat:

Salut TPU. Ieri am instalat Windows 10 Home de pe site de la Microsoft am stat cam 4 ore cred sa astept si a mers.
Dar am vrut sa imi fac apoi upgrade la Windows 10 64 bit fiindca eu am pe 32 de biti am cautat 5 ore cum sa fac si nu am gasit nimic bun am crezut ca am gazit ceva pe seara am incercat am mai stat inca 3-4 ore pana seara sa mi se faca upgrade ma refer cand iti alegi editia si arhitectura pe 64 biti la programul Windows 10 Setup dar mie nu imi arata Windows 10 pro acolo doar Win. 10, Win.10 N si Home single language am dat tot windows 10 nu am dat la celelalte ca nu aveam pro acolo si dupa ce am facut tot mi-a dat un fisier care l-am pus eu intr-un folder dar cand sa il deschis imi zice ca Nu poate rula pe acest pc deoarece este ceva 64 biti si eu aveam 32 biti am cautat pe 100 de pagini Microsoft nu am inteles un... nici nu mai zic si acum caut sa fac ceva tot ce gasesc este din vara anului trecut imi vine ma dau cu capul de pereti nu mai stiu ce sa mai fac si da pot instala 64 biti deoarece am x64 bassed procesor. Ajutati-ma va rog dau funda nu mai suport probabil ca o sa imi arunc pc pe fereasta. Funda!

Răspuns Câştigător
| halogen001 a răspuns:

Fisierele de instalare windows sunt de 2 feluri: pe 32 si pe 64 biti. Daca ai un windows pe 32 biti pornit si vrei sa pornesti din el instalarea unui windows pe 64 biti, nu va merge, intrucat cel pe 64, e chiar pe 64, deci nu va merge pe 32 biti nici in timpul instalarii.

Solutia e instalarea de pe stick de memorie, DVD sau de pe o partitie, cu restart, nu din windows-ul pe 32 biti.
Daca se foloseste instalarea de pe o partitie, merge bine cu easybcd, insa mai simplu e sa se foloseasca primele 2 variante: stick usb sau dvd.

Cu sunetul, poate fi si de la windows-ul 10 care isi actualizeaza singur driverele si uneori mai da gres, in sensul ca poti sa ramai fara sunet, fara imagine si asa mai departe.

(Cand se face upgrade, se pastreaza numarul de biti.)

4 răspunsuri:
| CPAElites a răspuns:

Renunta!
Cheama pe cineva care se pricepe.

| madalinfindrihan explică (pentru CPAElites):

Ok...dar acum nu stiu ce are nu mai aud nimic la pc o.O aseara nu avea nimic.

| CPAElites a răspuns (pentru madalinfindrihan):

BAAAAA
Esti troll? Ai instalat driverele? Offff... Ce copil

| Bondocalex a răspuns:

Instaleaza iar windowsu dar de data asta pe 64bit. Cand descarci de pe siteul lor de acolo iti da MediaCreationTool al lor care iti poate pregatii un stick usb direct pentru install. Nu stiu daca se poate face un upgrade iar daca se poate precis o sa cauzeze erori si o sa ingreuneze pcul. Sa te gandesti bine de ce vrei 64bit /32bit (sau 84bit e tot aia). 32bit e pentru sistemele cu 3gb de ram sau mai putin, daca ai mai mult de 3gb nu o sa ii citeasca pe 32. 64este pentru un system cu mai mult de 3gb de ram dar automat o sa fie putin mai pretentios decat cel pe 32. Iar daca nu ai macar 4gb de ram iti sugerez sa ramai la windows 7. Windows 10 e diferit din mai multe privinte fata de versiunile anterioare si iti baga pe gat anumite chestii pe care windows 7 nu o face.