|

Salut TPU! Îmi puteți spune dacă pe calculatoarele/sistemele (mai) noi și mai performante se pot instala sisteme de operare mai vechi cum ar fi Windows 7, XP sau Vista? Din câte am citit, am înțeles că se poate face asta. Să nu-mi veniți cu nimic despre jocuri pentru că nu mă interesează. Dau fundă.

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Se poate instala orice sistem de operare.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Din pacate, fabricantii nu prea mai dau drivere pentru sisteme vechi, ca windows XP.
Intai trebuie verificat pe site-ul producatorului de baza si pe cele ale placilor de extensie daca exista drivere pentru sistemul de windows ce doresti a instala. Daca le-ai gasit pe toate, atunci le descarci sa le ai la indemana si poti sa te apuci de instalare.

Totusi, daca nu ai nevoie de jocuri, atunci mai degraba iti recomand sa instalezi un sistem Linux (Ubuntu, Mint, Lubuntu etc) care au toate programele uzuale necesare (inclusiv Office) chiar de la instalare si sunt asemanatoare cu windows-urile (cu mici diferente, ce le poti invata repede).
Nu trebuie sa cumperi licente (toate sunt gratis) si nu ai nevoie sa cauti drivere.
Mai mult, inainte de instalare poti incerca Linux-ul si - daca functioneaza cu sistemul tau - te si poti apuca de instalare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Se pot instala, chestia este că nu ştiu driverele dacă sunt compatibile, s-ar putea să întămpini probleme la instalarea lor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Am intalnit pe cineva ce avea i7 cu 8gb ram si avea windows xp deoarece se obisnuise pe el (Era un om batran). De precizat e ca pe windows xp nu prea mai gasesti drivere de instalare pentru gadgeturile noi

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează