| KLiNK a întrebat:

Salut TPU! Poate face fata o sursa Delta Electronics de 250w daca instalez o placa Radeon HD 5670? Placa video consuma 64w maxim. Am un procesor dual core care si el consuma vreo 60w, un HDD de 500gb (7200rpm) si 4gb ram. Momentan am un Radeon HD 3650 (stiu, foarte veche) care ar consuma cam tot 60w.
Stiu ca depinde de calitatea sursei, dar ce spuneti? Ar merge placa mai sus mentionata cu sursa mea? Si daca sistemul ar depasi 250w ce s-ar intampla?
Multumesc anticipat.

PS: Stiu ca exista alternative mai bune (cum ar fi R7 240 GDDR5) dar nu vreau sa dau prea mult pe o placa video.

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

O sursa buna duce fara probleme o sarcina de 75-80% din puterea nominala (cazul tau) si decupleaza protectia in caz de supraconsum de +10-20% sau scurtcircuit.
Daca sursa si intreg calculatorul iti functioneaza, atunci nu ai nici o problema.

Daca totusi consumul atinge valoarea de protectie, atunci trebuie sa se decupleze.
In majoritatea BIOS-urilor, dar si cu programe utilitare se poate urmari starea tensiunilor de iesire al sursei, in special cele critice (pentru procesor si placa video, respectiv RAM-i). Urmareste-le, daca nu scade careva mai mult de 5 (10)%, deoarece poate indica vreun condensator uscat, gata sa se umfle.

5 răspunsuri:
| Salontanul a răspuns:

Fa-ti un calcul: https://outervision.com/power-supply-calculator
Cred ca nu ajunge tinand cont ca o sursa no name nu da mai mult de 70% din puterea scrisa pe ea. Deci 70% din 250 W = 175 W

| Superior a răspuns:

Nu stiu cum poti numi 250 lei prea mult pe o placa video...

| octav005 a răspuns:

Acea sursa iti va duce fara probleme acel PC. vei avea un consum de maxim 150 w. deci merge fara probleme.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Si eu am aceeasi placa.Cred ca e okay.

| iwefgOficiall a răspuns:

Salutare ai putea sa ancerci singurul lucru care se va antampla daca dupa vreo luna 2 an timpul veri ati va aparea black screenuri posibil sa se arda vreun condensator restul n-ar pati nimic.