|

Salut TPU.

Programul speccy imi arata dupa 4 ore de Prime95 o temperatura de 52-53 de grade la procesor.In schimb programul RealTemp imi arata cea mai mare temperatura pe core 0-61 de grade.

Sa ma iau dupa temperatura per total pe procesor sau dupa cea mai mare temperatura pe core 0? Mentionez ca nu folosesc cooler stock ci Gammaxx300 pe un q9550 la 2. 83ghz.

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

In mod uzual, procesoarele au o dioda cu care se masoara temperatura lor, iar valoarea se afiseaza si in BIOS, dar se poate citi si cu unele programe.
Daca procesorul are cate un senzor incorporat in fiecare core, atunci urmareste-o pe cea mai mare, deoarece procesorul trebuie sa functioneze la temperatura cat mai joasa (daca temperatura se ridica peste un prag, atunci se scade viteza de lucru, dar se poate si defecta procesorul).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Bula):

Pai si cum as putea scadea temperatura pe core-uri?
Mentionez ca, cooler-ul sta teapan pe placa de baza, m-am uitat si in spate si toti push-pinii sunt prinsi pe placa de baza, deasupra procesorului.
Pasta am aplicat-o in metoda bobului de orez, pasta find MX-4.
Am si curatat cu o pensula radiatorul de la cooler de praf.
Singurul lucru ce lipseste e o carcasa cu airflow bun, iar wire-management nu e facut chiar ok.Carcasa find K-2 GTS de la inter-tech.
Multumesc mult de raspuns si astept sa imi raspunzi si aici

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează