|

Salut TPU, recent mi-am cumparat un sistem audio 2.1 Myria RC-329A si as dori sa scot cei 2 sateliti si sa ii schimb cu 2 boxe de la o combina Samsung MAX S530. Am luat un cablu RCA-RCA, l-am taiat si am unit cablurile de la boxe cu el pentru a le putea conecta la subwoofer. http://imgur.com/a/xxj81 cam asa arata, o sa le mai modifc eu sa arate mai bine insa problema este ca odata ce le conectez la subwoofer si pornesc muzica, se aud chiar mai incet decat satelitii pe care i-am primit la sistem. Tin sa precizez ca satelitii mici sunt de 10w fiecare iar cei de la combina sunt de 15w fiecare, iar subwooferul este de 18w. Aveti vreo idee?

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

O problema poate fi cablul RCA. Daca e din otel cuprat cu rezistenta mare, atunci apar pierderi de semnal pe cablu. Pentru a vedea daca e asa, fie se masoara cu un ohmetru (ar trebui ca fiecare fir sa aiba sub 0.5 ohmi, altfel daca e de ordinul ohmilor, se pierde puterea pe fir), fie se conecteaza prin acelasi cablu si boxele originale Myria pentru a vedea daca apare aceeasi scadere a semnalului.
Daca e de la cablu, solutia e inlocuirea firelor cablului RCA cu altele de cupru mai groase, dar se poate alege si o varianta mai simpla si anume se scurteaza mult cablul RCA atasat cablului boxelor Samsung (la numai cativa cm) pentru a scadea la maxim rezistenta cablului RCA. (nu e rau sa se ataseze mufe RCA direct la cablul boxelor Samsung)

Alta problema poate fi diferenta de impedanta (rezistenta) intre boxele Myria si cele Samsung. Cele Samsung ar putea fi de 6 ohmi. Daca e diferenta mare de impedanta, atunci nu se poate face nimic.

| explică (pentru LinxCont):

O sa incerc atasarea mufelor rca la cablurile boxelor, multumesc dar mai am o intrebare... De unde as putea sa imi dau seama cati ohmi au boxele? Am cautat mai peste tot dar nu gasesc nimic

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AleX01m):

Http://www.wikihow.com/Measure-Speaker-Impedance

Pentru un difuzor, masurarea cu un ohmetru da ca rezultat o valoare cu putin mai mica decat impedanta care se masoara in curent alternativ pe frecventa la care functioneaza difuzorul. In curent alternativ, apare in plus inductanta data de bobina difuzorului.

Daca e vorba de o boxa, e posibil sa aiba si niste filtre cu bobine si condensatoare pentru separarea frecventelor pe difuzoare si e mai greu de masurat.

Pentru boxele Samsung MAX S530 vad aici http://www.manualslib.com/......-S530.html
Output power 6 ohmi, deci presupun ca boxele au 6 ohmi

Pentru cele Myria RC-329A nu stiu unde s-ar putea gasi valoarea impedantei. Poate scrie pe difuzoare daca se poate desface boxa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru LinxCont):

Am incercat chestia cu scurtarea cablului dar este la fel, asta ar insemna ca boxele Myria sunt pe 4 ohmi cel mai probabil, dar mersi de raspunsuri. Am mai invatat cate ceva

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
3 răspunsuri: