anonim_4396
| Anonim întreabă:

Salut TPU! se pare ca iar ma loveste ghinionul cu boxele.

mi sa intrerupt un tweeter, si nu am putut gasi nicaieri un tweeter macar asemanator., nici second hand., e vorba de akay as100ra-311 ( acesta este numele amplificatorului dar gasitii la poze si boxele.)daca se poate sa ma ajutati sa gasesc un tweeter asemanator., tweeterul ars este acela de jos, al 2-lea.

raman dator vandut, va rog! funda+vot!

tweterul s-a ars dintr-o prostie de a mea, am pus boxele la un chef, pe un technics clasa AA, 100 w pe canal., si mno, nu a rezistat saracutul.

Răspuns Câştigător
| simpluone a răspuns:

Eu iti recomand sa inceri la un service akai sa cumperi cele originale. Dar cum am spus se pot inlocui si cu altele insa nu vei mai avea aceeasi auditie si claritate ca si cele originale. Si alt utilizator a atras atentia ca sunt foarte multe de care sa trebuie sa tii cont, senzitivitate, tipul filtrului etc...ca sa nimeresti unul echivalent ca si claritate. Si da e posibil sa fie bobinate mai deosebit si sa nu fie posibil refacerea lor. Desi poti sa te duci cu tweeterul la un service unde stii ca se bobineaza. Poate fi o descentrare a calotei sau firul leonic rupt... ceea ce nu duce la rebobinare propriu zisa.

| Anonim explică (pentru simpluone):

Multumesc pentru raspunsbig grin, l-am dus azi la un service(foarte greu am gasit)si cand l-am dus. i l-am dat unui angajat, la probat un pic, dupa a apasat cu degetul pe el si gata, ca nou laughing, mi-au zis daca mai am probleme cu el sa revin. au trecut 2 zile, si uite ca merge foarte bine.

4 răspunsuri:
| simpluone a răspuns:

Gasesti la un service autorizat AKAI daca doresti sa inlocuiesti cu unul original. Ori poti sa-l rebobinezi sau sa gaseti unul echivalent. In general tweeter-le sunt aproximtiv standardizate ca dimensiuni fizice. Varianta ieftina - rebobinat, cea scumpa - inlocuit cu original. Vezi la tweeter ca poti arde si filtru de sunet nu neaparat difuzorul. Ar fi bine sa le verifice cineva care cat decat se pricepe. Succes

| Anonim explică (pentru simpluone):

Mersi.Astazi l-am ascultat mai bine, am anulat basii, se pare ca nu e mort! dar tot trebuie rebobinat., se pare ca, caraie extrem de rau ...mai mult carait decat voce.
si de rebobinat este aproape imposibil, asa am citit pe net, ca cica tweeterele astea de la akay si de alti producatori ca Sony, yamaha etc, folosesc un strat pe bobina(imi scapa numele)ceva cu f., si e aproape imposibil de rebobinat, acel strat are rol de racire mai rapida a bobinei, care cred ca nu a facut nimica la momentul defectarii.

| Utilizator1234 a răspuns (pentru anonim_4396):

Pana nu incerci la un service, nu stii sigur daca e posibil si care ar fi costurile. Sa cumperi alta pereche de tweetere din nou e greu, pentru ca tweeterele acelea sunt concepute sa functioneze pe filtrele originale, au o impedanta si sensivitate calculate pentru acele incinte, s.a.m.d. Daca vrei sa le schimbi, tot la un service vei ajunge, ca sa-ti recomande ceva potrivit pentru filtrele de pe incinte. Recomandari aici, eu nu pot sa-ti las, ca n-am vazut nici specificatii nici review-uri cu electronica incintelor pe net.