| TheLoveDoctorr a întrebat:

Salut TPU! Se poate invata C++ de acasa? Stiu ca unchiul meu nu a terminat in domeniu fcaultatea si profeseaza de 20 de ani in programare. Eu fac doua facultati - Drept si Manegement si am vazut al ceva prieteni ce fac si chiar m-a atras ideea si m-am inetersat, IMI PLACE! M-am uitat si la tutoriale dar nu e cam complex. Deciii... Sfaturi va rog?

Răspuns Câştigător
| theeternal a răspuns:

Se poate. Poate chiar mai ușor iti va fi decât la facultate, deoarece il poți învața in propriul tău ritm.
Sfatul meu e sa accesezi cursurile/ fisele de laborator ale unei facultăți pe domeniu si sa înveți de pe alea. De obicei, in cursurile introductive ți se vor explica noțiuni pe care o sa le înțelegi si dacă nu ai mai făcut programare pana acum si care o sa iti fie o baza pentru ceea ce vei învața de acum înainte.
Sau caută un ghid complet, carte/PDF/etc in care sa fie dezbatuta toată sintaxa C++. Metode sunt, doar trebuie sa iti dai interesul.

Mai pe scurt: Da, se poate dacă lucrezi zilnic la asta.

| TheLoveDoctorr explică (pentru theeternal):

Multumesc mult. Ceva literatura sau carte sau tutoriale recomanzi?

Răspuns Apreciat de Editori
| Hunt_Lexy_1995 a răspuns:

Dacă nu ai mai făcut programare deloc până acum, o să-ți fie cam greu dacă începi cu C++. Poți începe cu un limbaj mai simplu, cum ar fi Pyton, Java, C#. Îți recomand acest site: https://www.coursera.org. Acolo găsești cursuri din diverse domenii, inclusiv programare. Dacă te uiți cu atenție găsești și cursuri la care ai acces gratis. De vreme ce este un profesor, cel care explică, eu zic că o să-ți fie mai ușor să înveți.

| TheLoveDoctorr explică (pentru Hunt_Lexy_1995):

Mhm... am auzit de la oamenii in domeniu ca arunci banii degeaba. Mai bine un om care e in domeniu sa iti explcie el.

6 răspunsuri:
| Bondarel99 a răspuns:

Bineinteles.Trebuie sa stii bine engleza.

| Annastassia a răspuns:

Unchiul tau si-a luat niste diplome si certificari pe baza experientei acumulate in programare si de aceea are drept sa profeseze. Eu stiu un inginer programator cu dimplome si certificari grele, eliberate de mai marii IT-ului din lume, unde omul a sustinut examenele astea, desii el nu a terminat decat 1 liceu, dar este considerat unul dintre cei mai tari programatori din lume, lucrand pentru o coporatie internationala de invidiat.
Tu poti sa faci si 10 facultati, daca nu ai profesat niciodata, nimeni nu va da doi bani pe facultatile tale.
Pana nu dovedesti ca esti foarte bun in profesia ta, nimeni nu te va stii si nimeni nu te va angaja ca fiind bun in domeniu.

Te asigur ca "atrasul asta" sau "ideea ca stii ceva" nu te va face expert in programare sau IT, ca atare computerele si programarea se invata alaturi de experti, nu singur acasa, pentru ca ai extremd e multe chestii de inteles si invatat, ca nu-i simplu deloc.
Programatorii au la baza matematica pura, fara de care limbajul programarii nu se poate efectua.
Deci, tu cat esti de bun la matematica?

| TheLoveDoctorr explică (pentru Annastassia):

El a invatat singur acasa in 6 lnui ( era C-ul doar pe atunci ) si l-au angajat full time. Lasa dumele.

| suffarstar a răspuns:

Cumpara-ti o carte de programare si apuca-te sa citesti in domeniu. E important sa te tii de treaba, pentru ca orice se poate invata. Nu e neaparat usor, dar nici nu trebuie.

| AKARA0 a răspuns:

Înveți de pe codeacademy, e gratis și înveți repede.

| petru1asd a răspuns:

Salut.

Am creat site-ul wellcode.ro de unde poti invata programare in C++ de la 0 in ritmul tau si unde poti pune intrebari de fiecare data cand te blochezi.