|

Salut TPU! Se poate reduce rezoluția unui video pentru a-l putea vedea? E filmat la UHD 3840x2160 si laptopul meu nu duce rezoluția respectiva, mi-l redă sacadat! Ce program as putea folosi? Sau merge cu Bs player? Multumesc!

8 Raportează Evaluează
8 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca ai un laptop mai slabut, este indicat sa opresti orice alt program pe timpul vizionarii filmelor cu mare rezolutie!

Problema ta este dubla: driver-ul video nu face convertire accelerata pentru decodificare in timp real, cunoscut de laptop-ul tau.

Iata pasii ce trebuie urmati:
1. Descarci si instalezi driverele VIDEO si cele pentru SISTEM (placa de baza) de pe SITE-ul PRODUCATORULUI laptop-ului.
2. Descarci si instalezi K-Lite Codec Pack, versiunea potrivita laptop-ului tau. De obicei, la instalare se auto-configureaza dupa sistem, are si player inclus (Media Player Classic) si functioneaza inclusiv pe laptop-uri mai slabute, chiar si la redare 4K.
ATENTIE!
NU se mai instaleaza nici un alt pachet de codec sau alt player video, fiindca performantele se vor strica drastic!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Bula):

Laptopul lui nu face fata fizic calitatii video. happy
Trebuie sa gaseasca solutii de reducere a rezolutiei prin softuri de conversie video.
E util sa opreasca programe care incarca inutil sistemul, cum recomanzi tu, dar nu cred ca ii rezolva considerabil problema.
Laptopul tot va fi suprasolicitat de un format video nesuportat. happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru dannyel86):

Codec-urile nu sunt "solutii de conversie video"?
Am un laptop cu procesor Celeron 1600MHz, Win 7 si reda fara probleme filmele 4K, cu K-lite codec pack.
Deci, stiu ce recomand... happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Bula):

Nu te contrazic, dar daca nu folosesti acele codecuri special pentru conversie video, nu stiu daca reusesti ceea ce spui tu. Poate fi exact ceea ce face VLC cu fisierele video rulate de el, dar, in mod direct, am dubii ca K-lite Codec Pack ar rezolva ceva. L-am avut instalat pe un Pentium 4 si nu mi-a redat nici fisierele HD. Sa speram ca e functional pe alte sisteme. happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru dannyel86):

Daca folosesti doar driverele video instalate de windows, atunci e clar ca nu-ti functioneaza redarea filmelor HD. Trebuie folosite cele date de fabricantul placii video, care include si acceleratoarele.
De asemenea, trebuie sa ai instalat si DirectX 9.0 sau mai mare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

VideoLan Player (VLC) te poate ajuta sa reduci rezolutia filmului, astfel incat ele sa poata fi vizualizate pe sistemul tau. Vlc nu necesita codecuri video. Sunt incorporate in soft.
https://www.youtube.com/watch?v=Hx8EaI9hP60

Ar mai fi o varianta de conversie video (exista softuri gratuite pe internet), astfel incat sa poti obtine un format cu o rezolutie suportata de laptopul tau.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Îl încarci pe Youtube la privat ( doar tu o să-l poți vedea )
După ce s-a încărcat intri pe canalu tău de Youtube la secțiunea videoclipurile mele. Dai click pe video si gata.

Dacă il încarci pe Youtube ai avantajul că poți alege la ce rezoluție să-l vezi ( de la 144 p, 240p, etc. 720p, 1080p etc. )
În acest fel nu ai nevoie de niciun program.
Trebuie doar să ne gândim puțin.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Iunix):

Stiu ce spui! Nu am cum sa fac asta! Sunt filmări cu telefonul si sunt foarte multe! Eu vreau sa le vad pe laptop. Nu mai am cum sa le tin nici in telefon si nici in laptop. Le am pe hard! Sunt multe si foarte mari!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează